Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
10. března 2023 21:10
Čas čtení 0:46

Devatenáctiletý Slovák stoupal na hlavu svému nevlastnímu synovi. Chlapec zemřel

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Už v minulosti byl mladík odsouzený na 18 měsíců ve vězení.

V Dětské fakultní nemocnici Košice o víkendu přijali 2,5letého chlapce s vážnými poraněními hlavy. Navzdory lékařské péči chlapec v neděli zemřel. Policie zjistila, že smrtelná zranění mu způsobil 19letý nevlastní otec Jaroslav B., píše Korzár.

„Obviněný J. B. způsobil nezletilému D. Č. zranění hlavy. Jejich následkem došlo k nitrolebnímu krvácení mozku. Dne 5. března chlapec během hospitalizace v DFN v Košicích zraněním podlehl,“ informoval mluvčí košické krajské prokuratury Peter Koromház.


Pachatel již podobný skutek v minulosti vykonal

Podle informací Korzáru muž chlapce hodil na zem a opakovaně mu stoupal na hlavu. Koromház prohlásil, že skutek se stal někdy mezi 20. únorem až 4. březnem v zahrádkářské lokalitě na Jarmočné ulici v Košicích. Za spáchaný čin mu hrozí 9 až 12 let vězení.

V pátek 10. března okresní soud na návrh prokuratury rozhodl, že muž bude stíhán vazebně, i v minulosti se totiž choval agresivně. Prokuratura svůj návrh odůvodnila obavou, že na svobodě bude pokračovat v páchání násilné trestné činnosti. A to nejen vzhledem k jeho dosavadnímu agresivnímu chování, ale i kvůli tomu, že byl v minulosti odsouzen za zločin týrání blízké a svěřené osoby a již mu jednou byla odňata svoboda na 18 měsíců.

Domů
Sdílet
Diskuse