Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová TASR
16. března 2023 9:49
Čas čtení 0:28

KLDR zaplatí za provokace, varuje jihokorejský prezident Jun Sok-jol po dalším balistickém testu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
KLDR zaplatí za provokace, varuje jihokorejský prezident Jun Sok-jol po dalším balistickém testu
Zdroj: Wikimedia Commons

Jihokorejský prezident Jun Sok-jol ve čtvrtek varoval Severní Koreu, že „zaplatí za své provokace“. Reagoval na zprávy, že KLDR ve čtvrtek vypálila další balistickou raketu směrem k Japonskému moři, uvedla TASR prostřednictvím tiskové agentury Jonhap.

Jihokorejský prezident se ve čtvrtek zúčastnil mimořádného zasedání Rady národní bezpečnosti a poté odcestoval do Tokia na jednání s japonským premiérem Fumiem Kišidou. Klíčovým tématem jejich rozhovorů je bezpečnostní spolupráce proti jaderným a raketovým hrozbám ze strany Severu, informuje o tom TASR prostřednictvím agentury Johap.

5. března 2023 16:30 Čas čtení 0:36 „Napětí se může vymknout kontrole.“ KLDR vyzývá OSN k zastavení vojenských cvičení USA a Jižní Koreje „Napětí se může vymknout kontrole.“ KLDR vyzývá OSN k zastavení vojenských cvičení USA a Jižní Koreje

„Severní Korea jistě zaplatí za své bezohledné provokace,“ sdělil Jun na zasedání Rady pro národní bezpečnost, na kterém zdůraznil potřebu posílit bezpečnostní spolupráci se Spojenými státy i Japonskem.

Jun nařídil armádě, aby k vojenským cvičením přistupovala zodpovědně

Před odjezdem do Japonska nařídil Jun armádě, aby s ohledem na vývoj na Korejském poloostrově přistupovala k probíhajícím společným vojenským cvičením s americkou armádou velmi zodpovědně s cílem udržet připravenost jihokorejských ozbrojených sil proti Severní Koreji.

Domů
Sdílet
Diskuse