Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
24. března 2023 8:49
Čas čtení 0:59

Ředitel TikToku Chew uvedl, že jeho děti aplikaci nepoužívají. Co dalšího přiznal před Kongresem USA?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ředitel TikToku Chew uvedl, že jeho děti aplikaci nepoužívají. Co dalšího přiznal před Kongresem USA?
Zdroj: Pexels

Generální ředitel TikToku Shou Zi Chew čelil výslechu v americkém Kongresu. Ten trval čtyři a půl hodiny. Zmínil, že jeho děti aplikaci nemají. Mimo jiné řekl, že k datům mají přístup čínští inženýři.

V jednu chvíli slyšení mu kongresmanka Nanette Barragán položila otázku, zda jeho děti TikTok používají. Na to odpověděl, že ne, píše BBC. Důvodem má být to, že žijí v Singapuru, ve kterém není pro děti mladší třinácti let dostupný, pokud by ale Chewova rodina žila v USA, nechal by své děti používat dětskou verzi aplikace. Chew dále přiznal, že čínští inženýři mají přístup k datům. K této zmínce se američtí politici několikrát vrátili. Snažili se poukázat na to, že pokud mají čínští inženýři přístup k datům, mohla by jej mít i čínská vláda.

Ani americké společnosti nemají s daty dobré zkušenosti, míní Chew

Aplikace patří společnosti ByteDance. Chew pod nátlakem přiznal, že vlastní její akcie. Při vší úctě, americké společnosti nemají s daty dobré zkušenosti... Stačí se podívat na Facebook a Cambridge Analytica,“ reagoval na dotaz ohledně uživatelských dat. Připomněl tak situaci, která vyplavala na povrch v roce 2018. Britská společnost Cambridge Analytica a další aplikace třetích stran sbíraly data uživatelů Facebooku.

Podle The Guardian bylo slyšení vůbec prvním výstupem ředitele TikToku před americkými zákonodárci a zároveň jeho vzácným veřejným vystoupením. „Dovolte mi, abych to řekl jednoznačně: ByteDance není agentem Číny ani žádné jiné země,“ uvedl Chew.

„Děkuji, pane Chewe, že jste spojil republikány a demokraty,“ glosoval republikán Dan Crenshaw. BBC upozorňuje na výjimečnost situace, kdy tolik politiků – kteří se prakticky na ničem neshodnou – bezvýhradně souhlasí s tím, že je TikTok bezpečnostní hrozbou. TikTok si po slyšení stěžoval, že nebylo více času věnováno úsilí platformy, aby byla data v bezpečí.

Domů
Sdílet
Diskuse