Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
25. března 2023 16:00
Čas čtení 0:58

VIDEO: Tornádo v USA zabilo desítky lidí, další můžou být pod troskami budov

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Tornádo v USA zabilo desítky lidí, další můžou být pod troskami budov
Zdroj: Unsplash/Nikolas Noonan/volně k užití

Státem Mississippi se v pátek prohnalo tornádo, kromě extrémních škod si vyžádalo přes dvě desítky obětí. Další lidé jsou uvězněni pod troskami.

Tornádo, které se v pátek prohnalo americkým státem Mississippi, si vyžádalo minimálně třiadvacet životů, další lidé mohou být stále uvězněni pod troskami budov. Informuje o tom BBC. Živelní katastrofa ve venkovských městech strhala stromy i dráty elektrických vedení. Obyvatelé nahlásili desítky tisíc výpadků proudu.

Tornádo způsobilo těžké škody i ztráty na životech. Podle úřadů zatím není jasné, jestli katastrofu způsobilo jedno tornádo nebo jich bylo více. Pracuje se i s teorií, že se státem prohnalo tzv. poskakující tornádo, které se zvedá ze země a posléze na ni opět dopadá. V několika oblastech státu lidé mluvili také o masivním krupobití s kroupami o velikosti golfových míčků.

„Nikdy jsem nic takového neviděla... Bylo to velmi skvělé městečko a teď je pryč,“ řekla serveru CNN obyvatelka se zemí srovnaného městečka Rolling Fork. Další lidé jsou uvězněni pod hromadami trosek domů, pořádkové jednotky jsou nezvěstné.

25. března 2023 9:50 Čas čtení 0:54 Brazilská policie žádá o vydání českého rappera z Vyvolených. Jako vedoucí gangu měl údajně podvést tisíce lidí Brazilská policie žádá o vydání českého rappera z Vyvolených. Jako vedoucí gangu měl údajně podvést tisíce lidí
tornádotornádotornádotornádo
Zobrazit galerii
(4)

Meteorolog Sam Emmerson uvedl, že tornádo zvedalo kusy staveb až do výšky okolo devíti tisíc metrů. Nyní probíhají úklidové práce. Lidem se ale stále ještě nedoporučuje vstupovat do poškozených budov. Mají se také držet dál od strhaného elektrického vedení.

„Mnoho lidí ve státu Mississippi dnes večer potřebuje vaši modlitbu a boží ochranu. Sledujte zprávy o počasí a zůstaňte v noci opatrní, Mississippi!“ napsal na Twitter guvernér státu Tate Reeves.

Domů
Sdílet
Diskuse