Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
27. března 2023 7:29
Čas čtení 0:31

V bojích na Ukrajině se pohřešuje český dobrovolník, říká si Sendy Storm

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V bojích na Ukrajině se pohřešuje český dobrovolník, říká si Sendy Storm
Zdroj: TASR

Český dobrovolník s přezdívkou Sendy Storm se pohřešuje na Ukrajině.

Informaci o pohřešování Čecha přinesla organizace Memorial –⁠ International Legion Defense of Ukraine, která sdružuje zahraniční dobrovolníky bojující na straně Ukrajiny. 

„Náš bratr (krycí jméno: Sendy Storm), český dobrovolník, je nezvěstný v akci,“ napsali zástupci organizace na Facebooku. Jako poslední místo, kde byl viděn, uvedli města Slavjansk a Kramatorsk na Donbase.

Jak upozorňují Seznam Zprávy, na Ukrajině minulý týden padl český dobrovolník, který bojoval na ukrajinské straně. Mělo jít již o druhý takový případ za poslední rok. Na Donbase byl nedávno také vážně zraněn český dobrovolník pomáhající s ošetřováním ukrajinských vojáků v rámci projektu Phoenix.

„Konflikty bohužel ztráty přinášejí, ale každá individuální ztráta je velice těžká. Rád bych vyjádřil soustrast rodině toho člověka, je mi to velice líto,“uvedl minulý týden ke ztrátám a zraněním ve válce na Ukrajině prezident Petr Pavel.


 

Domů
Sdílet
Diskuse