Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
28. března 2023 9:10
Čas čtení 0:31

Bývalá studentka zastřelila šest lidí v nashvillské základní škole. Mezi mrtvými jsou tři děti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bývalá studentka zastřelila šest lidí v nashvillské základní škole. Mezi mrtvými jsou tři děti
Zdroj: Wikimedia Commons

Mladá žena v pondělí v americkém Nashvillu zaútočila na křesťanskou školu, ve které dříve studovala. Během střelby zabila šest lidí, z toho tři dospělé a tři děti. Policie ji zastřelila. Joe Biden vyzval ke zpřísnění kontroly zbraní.

Při útoku zemřelo šest lidí, z toho tři devítileté děti. Žena měla dvě útočné zbraně a jednu pistoli, informuje The Guardian. Podle policie pachatelka čin pečlivě plánovala. Nakreslila si plán a budovu sledovala.

Šéf policie John Drake pro NBC News uvedl, že střelkyně plánovala zaútočit na několika různých místech. Strážníci útočnici ve škole zastřelili. Joe Biden v souvislosti zopakoval svou výzvu, aby Kongres přijal reformu kontroly zbraní. „Musíme udělat více, abychom zastavili násilí páchané střelnými zbraněmi,“ komentoval.

Pachatelka se do budovy školy dostala tak, že prostřelila dveře. Následně prolezla dovnitř. Celý útok trval čtrnáct minut. Policie zveřejnila video z kamer, jak útočnice přijíždí ke škole a jde do areálu.

Domů
Sdílet
Diskuse