Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
4. dubna 2023 7:57
Čas čtení 0:35

Sýrie: Při raketovém útoku Izraele údajně zahynuli nejméně dva civilisté

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sýrie: Při raketovém útoku Izraele údajně zahynuli nejméně dva civilisté
Zdroj: Wikipedia Commons

Při izraelském raketovém útoku zahynuli v úterý v Sýrii nejméně dva civilisté. Šlo už o čtvrtý takový útok na vládou kontrolované oblasti za necelý týden. TASR převzala zprávu od agentury AFP, která se odvolává na syrská státní média.

Izrael podnikl útok kolem 00:15 hodin místního času (v pondělí 23:00 středoevropského letního času), přičemž zahynuli dva civilisté, uvedla syrská agentura SANA s odvoláním na vojenský zdroj.

3. dubna 2023 18:09 Čas čtení 1:04 Aktualizováno: Ředitel ČSOB byl nalezen mrtvý Aktualizováno: Ředitel ČSOB byl nalezen mrtvý

Rakety byly vypáleny z oblasti Izraelem okupovaných Golanských výšin a cílily na některé lokality v blízkosti syrského hlavního města Damašek a jižního regionu, uvedla SANA. Syrský systém protivzdušné obrany většinu z nich podle agentury zachytil.

Syrské pozorovatelské centrum pro lidská práva (SOHR) uvedlo, že cílem útoků byla oblast mezinárodního letiště v Damašku i íránský komplex poblíž čtvrti Sajjída Zajnáb na předměstí hlavního města.

Izrael se k útoku bezprostředně nevyjádřil.

Izrael od vypuknutí občanské války v Sýrii z roku 2011 pravidelně uskutečňuje nálety na pozice syrských vládních sil a jejich spojenců z Íránu a Libanonu. K takovým akcím se však přiznává jen výjimečně a obvykle se k nim vůbec nevyjadřuje. Předpokládá se, že izraelská armáda uskutečnila již několik stovek takových útoků.

Domů
Sdílet
Diskuse