Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
5. dubna 2023 20:07
Čas čtení 0:32

Obrazem: Takto bude nově vypadat Smíchovské nádraží. Hřib slibuje supermoderní dopravní terminál

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Obrazem: Takto bude nově vypadat Smíchovské nádraží. Hřib slibuje supermoderní dopravní terminál
Zdroj: Twitter/Zdeněk Hřib

Pražské Smíchovské nádraží získalo pravomocné územní rozhodnutí potřebné pro rekonstrukci. Na místě vznikne moderní terminál pro jednadvacáté století. Jeho součástí bude i současná historická hala. Celý projekt by měl být hotový v roce 2028.

Rekonstrukce pražského Smíchovského nádraží začne už letos. Ve středu to na svém twitterovém účtu oznámil první náměstek primátora Zdeněk Hřib. Projekt přestavby nádraží na terminál je rozdělen na celkem osm etap. Správa železnic nyní získala stavební povolení na první etapu.

„První etapa je přípravná. Začíná zabezpečovacím zařízením, projektovou činností, která zde nebude zřejmá. Poté začnou přípravné práce a začátkem září také výluka,“uvedl Patrik Karadi ze Správy železnic.

Vznikající moderní terminál by měl být dopravním uzlem pro městskou, příměstskou i meziměstskou dopravu. Jeho součástí bude i autobusové nádraží umístěné nad současnou železniční stanicí. Mezi zajímavosti nově vznikající budovy patří i její zastřešení, které by mělo snížit hluk projíždějících vlaků. 

Smíchovské nádraží.Smíchovské nádraží.Smíchovské nádraží.Smíchovské nádraží.
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse