Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kristýna Dobiášová ČTK
14. dubna 2023 17:38
Čas čtení 0:42

Nevíš, co dělat o víkendu? Máme super tip se vstupem zdarma

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nevíš, co dělat o víkendu? Máme super tip se vstupem zdarma
Zdroj: Wikimedia Commons/Muzejní komplex Národního muzea

Národní muzeum si tuto sobotu připomene 205 let od svého založení. Při této příležitosti pro návštěvníky připravilo vstup zdarma do všech svých muzejních objektů v Praze i mimo hlavní město.

Příchozí také čekají doprovodné akce, například komentované prohlídky, filmové projekce a přednášky. Národní muzeum hodlá slavit výročí společně se svými návštěvníky po celý rok, informuje ČTK.

14. dubna 2023 13:28 Čas čtení 0:50 Nový volební průzkum Medianu: ANO by drtivě zvítězilo ve volbách do Sněmovny i v březnu, jak si vede pětikoalice? Nový volební průzkum Medianu: ANO by drtivě zvítězilo ve volbách do Sněmovny i v březnu, jak si vede pětikoalice?

Muzeum letos mimo jiné nabídne několik výstav, otevře Dětské muzeum a prostřednictvím sociálních sítí nechá nahlédnout do svého zákulisí, kdy představí zajímavé profese a práci odborníků Národního muzea.

Národní muzeum funguje již pět let v novém kabátě

Generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš připomněl, že před pěti lety se po kompletní rekonstrukci znovu otevřela historická budova na Václavském náměstí. „Za pět let jejího fungování v novém kabátě jsme dokázali její překrásné sály naplnit skvěle provedenými a zábavnou formou pojatými expozicemi, které stále rozšiřujeme,“ zmínil.

„Okna do pravěku s legendárním mamutem, Zázraky evoluce s ikonickým plejtvákem, ale i všechny momenty dějin české historie jsou expozice, do kterých se naši návštěvníci rádi vracejí,“ uvedl Lukeš.

14. dubna 2023 11:00 Čas čtení 3:36 Kde parkovat v Praze zdarma? Známe odpověď Kde parkovat v Praze zdarma? Známe odpověď

Tento rok otevře Národní muzeum pět velkých výstav. Výročí 205 let uzavře v prosinci mezinárodní výstava Baroko v Bavorsku a v Čechách. Už od pátku je v historické budově Národního muzea otevřená výstava restaurovaných předmětů ze Sýrie s názvem Obnovená tvář.

Domů
Sdílet
Diskuse