Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adéla Ježková
19. dubna 2023 8:51
Čas čtení 0:40

Poslanec Benda kouřil IQOS na palubě vládního speciálu. Pilot ho musel napomenout

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Poslanec Benda kouřil IQOS na palubě vládního speciálu. Pilot ho musel napomenout
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Poslanec Marek Benda (ODS) během vládního letu kouřil elektronickou cigaretu.

Nežádoucího chování se Benda dopustil koncem března během cesty s předsedkyní Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) na Tchaj-wan. Informaci přinesl Deník N.

„K nežádoucímu chování člena delegace skutečně došlo, přičemž po výzvě kapitána přes interkom došlo k nápravě a v kouření už dále nepokračoval,“ sdělil armádní mluvčí Ivo Zelinka deníku. 

19. dubna 2023 6:00 Čas čtení 3:18 Ani ty, ani Teri Hodanová nemusíte žít jako Greta Thunberg, abyste v péči o klima nebyli za pokrytce Ani ty, ani Teri Hodanová nemusíte žít jako Greta Thunberg, abyste v péči o klima nebyli za pokrytce

Přistanu v Kambodži, pohrozil pilot

Kapitán ale musel pohrozit nouzovým přistáním v Kambodži. Poslanec sice kouřil elektronickou cigaretu IQOS, ale ani ty nejsou na palubě letadel povolené. Pokud by výpar z nich zachytil detektor kouře, pilot by měl povinnost přistát. 

„Mohu potvrdit, kapitán na to upozornil. Podle mých informací šlo o zařízení IQOS, které je v některých zařízeních dovolené a není považované za cigaretový dým. Vzhledem k tomu, že po upozornění se již nic takového nedělo, to kapitán dále nijak neřešil,“ potvrdila incident Pekarová Adamová. Benda jej nechtěl nijak komentovat.

Delegace, která se uskutečnila od 22. do 29. března, navštívila Koreu a Tchaj-wan. Složena byla z více než 100 zástupců*zástupkyň českých firem, představitelů*představitelek municipalit a vědecko-vzdělávacích institucí. 

Domů
Sdílet
Diskuse