Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
19. dubna 2023 19:45
Čas čtení 0:52

O post generálního ředitele ČT se uchází osm mužů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
O post generálního ředitele ČT se uchází osm mužů
Zdroj: Wiki Commons

Rada České televize ve středu zveřejnila jména kandidátů na post generálního ředitele. Přišlo jí osm platných přihlášek včetně té od současného ředitele Petra Dvořáka. O jeho nástupci se bude hlasovat letos v červnu.

Pět z celkem třinácti kandidátů, kteří podali přihlášku, bylo z výběrového řízení vyřazeno. Nesplnili totiž předem stanovená kritéria. Během jednání Rady ČT o tom informoval její předseda Karel Novák, píše server Seznam Zprávy

Současnému řediteli Petru Dvořákovi vyprší stávající mandát letos v září. Spolu s ním se do řízení přihlásili také ředitel brněnského studia ČT Jan Souček, bývalý zahraniční zpravodaj ČT Jiří František Potužník, bývalý šéf televize Prima Martin Konrád, kreativní producent v ČT Jan Štern, Pavel Hřídel, Ondřej Vrbík a Ondřej Cón. Informuje o tom server iRozhlas

„ČT stojí na velkém rozcestí. Prostředí se velmi mění. Jsou tu nové streamovací platformy, globální i lokální, české komerční televize investují mnohem více do vlastní tvorby, objevují se nové distribuční cesty, technologie, jiná očekávání uživatelů a diváků. Česká televize na to musí reagovat rychle, bez tápání i zbytečných chyb,“uvedl Dvořák.

Dvořákovi konkurují i kolegové z České televize

Zúžený seznam pěti finalistů rada zveřejní letos v květnu. Jedním z favoritů je i současný ředitel brněnského studia ČT Jan Souček. Ten v minulosti působil na vedoucích pozicích i v Českém rozhlasu. „Televize potřebuje nové impulzy a myslím, že jí mám co nabídnout. V posledním období se můj názor, kudy by se měla televize ubírat, lehce liší od toho, co navrhoval současný management, a rád bych tak Radě ČT svou představu předložil,“ uvedl Souček. 

Domů
Sdílet
Diskuse