Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
23. dubna 2023 19:52
Čas čtení 0:26

VIDEO: Touto kampaní chce Rusko přimět „skutečné muže“ ke vstupu do armády. Cílem je 400 tisíc dobrovolníků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Touto kampaní chce Rusko přimět „skutečné muže“ ke vstupu do armády. Cílem je 400 tisíc dobrovolníků
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Ruské ministerstvo obrany šíří prostřednictvím sociálních sítí či televize kampaň. Ta se snaží nalákat mladé muže do armády, cílem je 400 tisíc dobrovolníků. Ve videu apeluje na to, aby byli opravdovými muži.

Ruské ministerstvo obrany zahájilo rozsáhlou kampaň za účelem rozšíření armády. Ministerstvo se snaží povzbudit dobrovolné rekruty, apeluje na jejich mužnou hrdost a hledá „skutečné muže“. Informuje o tom deník The Guardian.

23. dubna 2023 8:54 Čas čtení 1:43 Syn mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova tvrdí, že bojoval v řadách wagnerovců na Ukrajině. Kontakt mu prý pomohl navázat otec Syn mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova tvrdí, že bojoval v řadách wagnerovců na Ukrajině. Kontakt mu prý pomohl navázat otec

Cílem je 400 tisíc dobrovolníků

Podle britského ministerstva obrany je počet mužů v bojeschopném věku omezený. Na ruských sociálních sítích, billboardech či v televizi má být všudypřítomná reklamní kampaň, která zdůrazňuje finanční výhody vstupu do armády.

Cílem je 400 tisíc dobrovolníků, britské ministerstvo však vnímá naplnění jako velmi nepravděpodobné. Jak informuje stanice NBC News, šířené video zachycuje tři muže, kteří vykonávají běžné práce a činnosti. Jeden z nich je řidič taxíku, další je trenér. „Jsi opravdovým mužem. Buď jím,“ apeluje video.

Domů
Sdílet
Diskuse