Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2024 13:56
Čas čtení 0:40
TASR

Nejdražší parkování v zemi: V evropské metropoli koupíš parkovací místo za 12 milionů korun

ZAHRANIČÍ NIZOZEMSKO
Uložit Uložené

V centru Amsterdamu je k prodeji parkovací místo za cenu velkého bytu v Praze.

Více než 12 milionů korun za 18 metrů čtverečních v nejlepší lokalitě. Za tuto cenu je k prodeji parkovací místo v centru Amsterdamu. Nemovitost v blízkosti městského parku Vondelpark, která se stala nejdražším parkovištěm v Nizozemsku, nabízí za téměř půl milionu eur (v přepočtu 12,4 milionu korun) realitní portál Funda.

Podle inzerátu realitní kanceláře J. Heule se parkoviště o rozloze 18 metrů čtverečních nachází v uzavřeném komplexu budov na nejznámější a nejexkluzivnější nákupní ulici v Nizozemsku. Místo na ulici Hooftstraat poblíž van Goghova muzea si lze alternativně pronajmout za 18 tisíc korun měsíčně.

amsterdam
Zdroj: Unsplash/Gaurav Jain

V Nizozemsku je velkým tématem i nedostatek bytů. Podle studie z loňského roku jich v zemi chybí přibližně 390 tisíc. Krize v oblasti bydlení stále více zvyšuje ceny a cenově dostupné byty se hledají obtížně.

Omezená dostupnost parkovacích míst zároveň souvisí i s tím, že řada z nich byla zrušena s cílem omezit vjezd automobilů do center měst. Jelikož jsou tak vzácná, jejich hodnota pochopitelně roste, půl milionu eur je však přehnaná částka, uvedla nizozemská televizní stanice RTL. 

Domů
Sdílet
Diskuse