Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radim Šlechta
24. dubna 2023 11:38
Čas čtení 0:48

Celní správa na Chomutovsku zabavila 1206 tablet na posílení erekce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Celní správa na Chomutovsku zabavila 1206 tablet na posílení erekce
Zdroj: Celní správa

Původně celníci hledali zboží, které by mohlo porušit práva duševního vlastnictví.

V prodejně smíšeného zboží na Chomutovsku našla celní správa 1206 tablet a 56 gelových sáčků s léky na posílení erekce. Celníci o tom informují na svých stránkách. Primárně se při kontrole zaměřovali na prodej a skladování zboží porušujícího práva duševního vlastnictví. V obci Hora Svatého Šebestiána ale narazili na překvapivý nález.​

Prášky na erekci
Zdroj: Celní správa

„Při kontrole provozovny celníci objevili blistry s léky ukryté v batozích zavěšených na stěně. Další léčivé přípravky nalezli také v krabici pod pokladnou. Konkrétně se jednalo o 250 kusů tablet přípravků Cenforce 100 mg, 210 kusů tablet Cenforce 200 mg, 325 kusů tablet Kamagra Gold 100 mg, 256 kusů tablet Cobra 130 mg, 165 kusů tablet Cobra 120 mg a 56 gelových sáčků Kamagra oral jelly 100 mg, tedy léků určených k léčbě erektilní dysfunkce. Část blistrů byla nastříhaná na jednotlivé tablety, což nasvědčovalo prodeji i po kusech,“ píše celní správa v tiskovém prohlášení.

Prášky na erekci
Zdroj: Celní správa

O nálezu podala informaci i Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv. Ten rozhodl o zajištění těchto přípravků. Ústav nyní bude léčiva zkoumat. Padělané a nelegální přípravky totiž mohou představovat závažnou hrozbu pro lidské zdraví.


„U padělků a nelegálních přípravků není možné hovořit o účinnosti, kvalitě, a hlavně bezpečnosti. Jejich užívání může způsobit vážná zdravotní rizika,“ uzavírá celní správa.

Domů
Sdílet
Diskuse