Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
27. dubna 2023 14:37
Čas čtení 0:34

Miroslav Pelta, bývalý šéf českého fotbalu, míří do vězení. Manipuloval se sportovními dotacemi

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Miroslav Pelta, bývalý šéf českého fotbalu, míří do vězení. Manipuloval se sportovními dotacemi
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký

Soud ve čtvrtek rozhodl v neprospěch Miroslava Pelty a Simony Kratochvílové. Za manipulaci se sportovními dotacemi půjdou na několik let do vězení. Mimo to musí zaplatit i milionové pokuty.

Miroslav Pelta, bývalý šéf českého fotbalu, skončí na šest let ve vězení. Musí také zaplatit pokutu v hodnotě pěti milionů korun. Zároveň ho čeká pětiletý zákaz činnosti ve statutárních orgánech spolků. Ve čtvrtek o tom informovala ČTK.

27. dubna 2023 14:01 Čas čtení 1:13 Ukrajinci se pokusili o atentát na Putina pomocí dronu s výbušninou, píše německý Bild Ukrajinci se pokusili o atentát na Putina pomocí dronu s výbušninou, píše německý Bild

Soud mu tento trest udělil za manipulování se sportovními dotacemi. Vězení na 6,5 roku čeká i bývalou náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou. Mimo to musí zaplatit dvoumilionovou pokutu a nesmí pracovat ve vedoucích funkcích veřejné správy po dobu šesti let. Další obžalované společně s Českou unií sportu soud osvobodil, verdikt však není pravomocný.

Dohromady způsobili škodu 175 milionů korun

Jak informují Seznam Zprávy, všichni vinu již od počátku popírají. Soud v neprospěch Pelty a Kratochvílové rozhodl podruhé. Podle soudkyně Cihlářové dohromady způsobili škodu 175 milionů. Mezi svědky, kteří vypovídali, patří i bývalá ministryně Valachová, která soudu poskytla další důkazy. Poslala je dva dny před vynesením rozsudku.

Domů
Sdílet
Diskuse