Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
3. května 2023 9:29
Čas čtení 1:11

Recidivistu vyhodili z firmy za docházku. Nabulíkoval jim, že je tajný policista, a odcizil věci za 200 tisíc

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Recidivistu vyhodili z firmy za docházku. Nabulíkoval jim, že je tajný policista, a odcizil věci za 200 tisíc
Zdroj: Policie ČR

Vychytralou lest použil třiačtyřicetiletý recidivista na stavební firmu z Jičínska. Poté, co dostal výpověď za nepravidelnou docházku, se začal vydávat za tajného policistu, který vyšetřuje možný zločin.

Vše začalo koncem ledna letošního roku, kdy muž nastoupil do jedné z firem v Jičíně na pozici manipulačního dělníka. Jeho docházka do práce ale nebyla zrovna ukázková, proto se firma rozhodla, že s ním po 14 dnech ukončí pracovní poměr.

28. dubna 2023 15:30 Čas čtení 0:35 Založil požár v Českém Švýcarsku, teď se přihlásil policii. V lesích se pohyboval často Založil požár v Českém Švýcarsku, teď se přihlásil policii. V lesích se pohyboval často

„Bývalý zaměstnanec se však měl po ukončení poměru ihned ozvat vedení, kterému sdělil, že sice k firmě nastoupil na tuto pozici, avšak ve skutečnosti je tajně nasazený kriminalista, který měl ve firmě za úkol sledovat případ. S pracovníkem si měl dokonce domluvit schůzku před budovou Policie ČR, kde ho s celým případem seznámil,“ uvedla k případu mluvčí Eliška Pospíšilová.

To ale nebylo všechno, recidivista si svou novou roli důkladně promyslel. S pracovníkem se měl taktéž domluvit na umístění odposlouchávacího zařízení a GPS modulů do zboží, které firma zpracovává a odváží. 

28. dubna 2023 12:17 Čas čtení 0:51 Sprejer ve Zlíně namaloval smajlíky na 25 objektů. Hrozí mu až roční vězení Sprejer ve Zlíně namaloval smajlíky na 25 objektů. Hrozí mu až roční vězení

„Po vzájemné dohodě měl věrohodný recidivista přijet s dodávkou do provozovny, kterou si měl nechat naložit zbožím za téměř 40 tisíc korun, a s příslibem vrácení zboží do konce směny s dodávkou odjet. ‚Tajně nasazený kriminalista‘ se však nevrátil, a proto se firma rozhodla obrátit na policii a celý případ konzultovat,“ dodala Pospíšilová.

Tajný kriminalista neexistuje

Jak se nakonec ukázalo, na žádném takovém případu jičínská kriminálka nepracovala, žádný tajný kriminalista neexistoval a akorát sledované zboží bylo pryč. Proto ti praví kriminalisté zahájili úkony trestního řízení.

25. dubna 2023 17:59 Čas čtení 0:42 Královéhradecká „Jolanda“ podvedla nemocnou ženu. Vylákala z ní tolik peněz, že se ti protočí bulvy Královéhradecká „Jolanda“ podvedla nemocnou ženu. Vylákala z ní tolik peněz, že se ti protočí bulvy

Zjistili například, že měl koncem března z nezajištěného pozemku odcizit dvě kostky hliníkového lešení a vytrhnout zámek od kůlny, odkud měl odcizit stavební a zahradní pomůcky. Tím způsobil další škodu, která se vyšplhala k částce 100 tisíc korun. Proto jej za odcizení majetku dosahující částky 200 tisíc korun policie obvinila z přečinů podvod a krádež.

„Krádeže se dopustil i přesto, že byl minulý rok za stejný trestný čin pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu. Nyní mu hrozí až pět let za mřížemi,“ ukončila Pospíšilová.

Domů
Sdílet
Diskuse