Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
3. května 2023 14:50
Čas čtení 0:34

Rusko obvinilo Ukrajinu, že se dnes pokusila zavraždit Putina. Tvrdí, že na Kreml letěly sebevražedné drony

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko obvinilo Ukrajinu, že se dnes pokusila zavraždit Putina. Tvrdí, že na Kreml letěly sebevražedné drony
Zdroj: TASR/AP

Rusko uvedlo, že si ponechává právo odpovědět na incident, kdy a kde to uzná za vhodné.

Moskva dnes oznámila, že sestřelila dvě ukrajinská bezpilotní letadla, která mířila na Kreml. Rusko zároveň obvinilo Kyjev z pokusu o atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina. Informuje o tom TASR.

 

„Dva bezpilotní letouny mířily na Kreml... zařízení byla zneškodněna,“ uvedl Kreml v prohlášení. Tuto operaci označil za „plánovaný teroristický čin“ a pokus o ohrožení života prezidenta Ruské federace.

Při tomto incidentu nebyly zaznamenány žádné škody ani zranění. Kreml uvedl, že prezident Vladimir Putin je v bezpečí a nadále pracuje podle plánovaného harmonogramu.

Rusko si ponechává právo odpovědět, „kdy a kde to uzná za vhodné“, citovala oficiální prohlášení ruská agentura TASS.

Ukrajinská strana se k incidentu zatím nevyjádřila. Kreml veřejnosti nepředstavil důkaz, který by jeho tvrzení dokládal. 

Údajný incident přichází v době, kdy se Ukrajina připravuje na protiofenzivu, jejímž cílem je osvobodit další ze zabraných území, která Rusko získalo po invazi na začátku roku 2021.

Zpět
Sdílet
Diskuse