Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
4. května 2023 13:01
Čas čtení 0:46

Rusko: Za útokem na Kreml je Washington

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko: Za útokem na Kreml je Washington
Zdroj: TASR/AP

Za pokusem o údajný atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina je Washington, prohlásil ve čtvrtek mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. TASR o tom informuje podle zpráv televize Sky News a agentur Reuters a AFP.

„Rozhodnutí o podobných útocích přijímá Washington, a ne Kyjev... Kyjev dělá jen to, co mu řeknou,“ uvedl Peskov, podle kterého Ukrajina jen realizuje plány Spojených států. Dodal, že Spojené státy vybírají nejen cíle útoků, ale také prostředky k jejich realizaci. Nepodložil to však žádnými důkazy. „Pokusy Kyjeva a Washingtonu popřít to jsou samozřejmě naprosto směšné,“ prohlásil mluvčí Kremlu.

4. května 2023 7:50 Čas čtení 0:49 Rusko hlásí mohutný požár v zásobníku paliva nedaleko Krymu Rusko hlásí mohutný požár v zásobníku paliva nedaleko Krymu

Tisková služba prezidenta Ruské federace informovala ve středu o nočním útoku dvou bezpilotních letadel na Kreml. Mluvčí Kremlu operaci označil za „plánovaný teroristický čin“ a pokus o ohrožení života prezidenta Putina. Ukrajina popřela, že by byla do incidentu zapojena. Podíl Kyjeva na údajném útoku ve středu odmítl také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

3. května 2023 14:50 Čas čtení 0:34 Rusko obvinilo Ukrajinu, že se dnes pokusila zavraždit Putina. Tvrdí, že na Kreml letěly sebevražedné drony Rusko obvinilo Ukrajinu, že se dnes pokusila zavraždit Putina. Tvrdí, že na Kreml letěly sebevražedné drony

Kreml uvedl, že si vyhrazuje právo na přijetí odvetných kroků, přičemž neuvedl, o jaké kroky by mohlo jít. Peskov v této souvislosti řekl, že Rusko má několik možností, přičemž odmítl komentovat, zda je Zelenskyj legitimním vojenským cílem Ruska.

3. května 2023 15:51 Čas čtení 0:41 Video: Rusko zneškodnilo dva sebevražedné drony, které zaútočily na Kreml Video: Rusko zneškodnilo dva sebevražedné drony, které zaútočily na Kreml

Peskov dodal, že Putin ve čtvrtek pobývá ve své kanceláři v Kremlu a má naplánované setkání s ministrem pro ekonomický rozvoj. V souvislosti s údajným útokem také uvedl, že Moskva posiluje bezpečnost před oslavami v Den vítězství nad fašismem, které se mají konat příští týden.

Domů
Sdílet
Diskuse