Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
13. května 2023 19:02
Čas čtení 0:38

Rusové postaví u Moskvy vesnici pro konzervativní Američany, kteří nenávidí liberální hodnoty Západu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusové postaví u Moskvy vesnici pro konzervativní Američany, kteří nenávidí liberální hodnoty Západu
Zdroj: Flickr/Ninara

Rusko si prý chce potvrdit pozici bašty tradičních hodnot.

Ruské úřady začnou příští rok výstavbu vesnice u Moskvy, která bude určena pro konzervativně smýšlející Američany a Kanaďany. O nevšedním záměru informovala státní tisková agentura RIA Novosti.

Rusko si chce podle Moscow Times tímto krokem upevnit pozici bašty „tradičních“ hodnot v kontrastu se západním liberalismem, neboť jeho vztahy se Západem se zhoršily po anexi Krymu v roce 2014 a v roce 2022 po začátku invaze na Ukrajinu.

Už dvě stovky rodin

Ruský migrační právník Timur Beslangurov deklaruje zájem „asi 200 rodin“, které chtějí do Ruska emigrovat z „ideologických důvodů“. Viní západní propagandu radikálních hodnot. 

Je přesvědčen, že největší překážkou pro „normální lidi“ jsou dnes obrovské byrokratické problémy s ruským migračním zákonem. V souvislosti se záměrem vytvořit migrační obec dala administrativa Moskevské oblasti zelenou výstavbě vesnice. Financovat ji přitom mají přesídlující se rodiny.

Právník navíc tvrdí, že z podobných ideologických důvodů by se do Ruska chtěli přestěhovat až „desetitisíce“ cizinců bez ruských kořenů. Výstavbu migrantské vesnice pro Američany a Kanaďany zatím úřady veřejně neoznámily.

Domů
Sdílet
Diskuse