Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
22. května 2023 16:02
Čas čtení 0:34

Babiš podal ústavní stížnost ve sporu s demonstrantkou, které se musel omluvit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Babiš podal ústavní stížnost ve sporu s demonstrantkou, které se musel omluvit
Zdroj: Getty Images/Sean Gallup

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš podal ústavní stížnost ve sporu s účastnicí protivládní demonstrace. Té se dříve musel omluvit za své výroky o tom, že lidé, kteří proti němu přišli protestovat, byli zaplacení.

Jana Filipová se účastnila demonstrace 11. července 2018, kdy poslanci rozhodovali o tom, zda dají Babišově menšinové vládě důvěru. Na konci srpna 2018 Babiš řekl, že lidé, kteří na něj pískali, byli zaplacení a že jde o politické odpůrce na objednávku. Za to se musel Filipové omluvit, protože podle soudu jeho informace nebyly pravdivé. 

22. května 2023 14:40 Čas čtení 1:49 Rozkol u Pirátů. Sociální sítě žijí sporem mezi Bartošem a Michailidu Rozkol u Pirátů. Sociální sítě žijí sporem mezi Bartošem a Michailidu

Omluvit se za výroky o zaplacených demonstrantech soud nařídil Babišovi loni v červenci. Omluvu, kterou Babiš musel poslat formou dopisu, ale doprovázel další text. V něm bývalý premiér uvedl mimo jiné to, že s rozhodnutím soudu nesouhlasí. Na základě toho byl Babiš nucen poslat dopis znovu. Podle advokátky Filipové byla totiž první omluva znehodnocena doprovodným textem. 

Babiš se v souvislosti s případem již dříve odvolal k Nejvyššímu soudu. Ten jeho stížnost zamítl letos v lednu. „Skutková tvrzení žalovaného nebyla dostatečně podložená, nepodařilo se mu prokázat jejich pravdivost,“stálo v rozsudku. 

Domů
Sdílet
Diskuse