Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
6. června 2023 15:33
Čas čtení 0:37

ČHMÚ vydal výstrahu pro silné bouřky. V těchto 7 krajích je lze očekávat

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ vydal výstrahu pro silné bouřky. V těchto 7 krajích je lze očekávat
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Výstraha je v platnosti od úterního poledne a potrvá do středečního večera.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal ve čtvrtek výstrahu před silnými bouřkami. Platí od úterního poledne do 20:00 pro Jihočeský kraj a Klatovsko v Plzeňském kraji. Při silných bouřkách může v úhrnu napršet kolem 30 milimetrů srážek.

Po dočasném uklidnění se bouřky vrátí do oblasti ve středu od 12:00 do 20:00. Počítat by s nimi měli jak obyvatelé jihu Čech, tak i lidé na Vysočině, v Jihomoravském a Zlínském kraji, na jihu Olomouckého kraje a jihovýchodě Moravskoslezského kraje.

6. června 2023 14:56 Čas čtení 0:52 V Kolébce lidstva bylo nalezeno nejstarší pohřebiště. Nálezy přepisují dosavadní představy o lidské evoluci V Kolébce lidstva bylo nalezeno nejstarší pohřebiště. Nálezy přepisují dosavadní představy o lidské evoluci

„Očekáváme ojediněle silné bouřky, s nimiž spojené srážky s úhrnem kolem 30 mm mohou s ohledem na aktuální nasycení půdy způsobit významnější povrchový odtok,“ píše se na webu ČHMÚ. Povrchový odtok meteorologové očekávají zejména na Šumavě a Novohradských horách. Hrozí také ojedinělé rozvodnění malých toků. „Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod.,“ uvádí dále.

Domů
Sdílet
Diskuse