Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
7. června 2023 12:40
Čas čtení 0:25

ČHMÚ varuje před silnými bouřkami. Objeví se především v jižní části republiky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje před silnými bouřkami. Objeví se především v jižní části republiky
Zdroj: Unsplash/NOAA/volně k užití

Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ) varuje před silnými bouřkami, které se mají objevit ve středu odpoledne a večer na jihu a jihozápadě Čech. Ojediněle se vyskytnou i na Českomoravské vrchovině a na jihu a východě Moravy.

Výstraha před silnými bouřkami platí od středečního poledne do osmé hodiny večerní, a to na jihu Čech, na Vysočině, v Jihomoravském a Zlínském kraji, na jihu Olomouckého kraje a jihovýchodě Moravskoslezského kraje. Na svém webu to uvádí ČHMÚ. 

Meteorologové lokálně očekávají přívalový déšť se srážkami kolem 30 milimetrů. Kvůli němu se mohou místy rozvodnit malé toky a voda může zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy. S ohledem na nynější nasycení půdy na Šumavě a Novohradských horách mohou srážky navíc v těchto oblastech způsobit významnější povrchový odtok, varuje ČHMÚ. 

Zpět
Sdílet
Diskuse