Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
7. června 2023 18:22
Čas čtení 0:37

Pošta začala prodávat známky s prezidentským portrétem. Prodalo se už 72 tisíc aršíků

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pošta začala prodávat známky s prezidentským portrétem. Prodalo se už 72 tisíc aršíků
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky ČR

Česká pošta začala ve středu prodávat známky s portrétem prezidenta Petra Pavla. Lidé na ně na poštách čekali dlouhé fronty, na některých místech se dokonce vyprodaly. Aršíků je vydáno 100 tisíc a prodalo se jich k 15. hodině už 72 tisíc.

Nové poštovní známky s portrétem Petra Pavla jsou dostupné v deseti barevných kombinacích. Tento barevný koncept, který je nazvaný Kolóra, má odkazovat k české kultuře a přírodě. Můžeme se tak setkat s barvami, jako jsou babičkově malinová, květolipová, hřibově pravá, spodně kvašená, českomotorková, šumněborová, cibuláková, letněbouřková rozmarná, vontská špendlíková nebo poskalinová. O představení designu známek jsme tě informovali v tomto článku

3. května 2023 13:00 Čas čtení 0:59 Prezident Pavel představil svůj oficiální portrét a poštovní známku, co na ně říkáš? Hlasuj v anketě Prezident Pavel představil svůj oficiální portrét a poštovní známku, co na ně říkáš? Hlasuj v anketě

O známky byl velký zájem ze strany veřejnosti, která na ně čekala v dlouhých frontách. Na některých pobočkách pošty se známky dokonce vyprodaly. Například na ostravské pobočce známky zmizely za dvacet minut, píše Deník.cz„Zájem o známky s panem prezidentem je mnohem větší než o ty běžné, které nejsou tak mediálně známé,“uvedl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Arch známek, který obsahuje deset kusů, je v prodeji za 230 korun. „Náklad aršíků je 100 000 kusů, známky jsou samolepicí a v případě zájmu je možný jejich dotisk. Ten v současné době není aktuálně v plánu,“uvedl Vitík.

Domů
Sdílet
Diskuse