Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
28. března 2024 8:30
Čas čtení 1:22

Velikonoční doprava v Praze: Výluka čeká linku metra i některé tramvaje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velikonoční doprava v Praze: Výluka čeká linku metra i některé tramvaje
Zdroj: Wikimedia Commons/VitVit/volně k užití

Od pátku do neděle bude na lince metra C dočasně přerušen provoz mezi stanicemi I. P. Pavlova a Nádraží Holešovice. V neděli večer se navíc přidá výluka v úseku Kačerov–Háje. V době velikonočních svátků je také nutné počítat se svátečním jízdním řádem.

Kvůli opravě trati bude od pátečních 4.30 do pondělních 24.00 hodin obousměrně přerušen provoz linky metra C mezi stanicemi I. P. Pavlova a Nádraží Holešovice. V úseku bude zavedena náhradní autobusová linka XC.

V denním provozu pomůže cestujícím také mimořádně zavedená tramvajová linka 36, jejíž trasa povede v úseku Zvonařka – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Florenc – Palmovka – Kobylisy – Sídliště Ďáblice. Kvůli výluce dojde také k odklonu tramvajové linky 26, která bude ve směru od Královky vedena přes zastávky Pod Karlovem a Nuselské schody do zastávky Náměstí Bratří Synků. 

8. dubna 2023 18:27 Čas čtení 0:52 Praha má druhou nejlepší veřejnou dopravu na světě! Podívej se, které město ovládlo žebříček Praha má druhou nejlepší veřejnou dopravu na světě! Podívej se, které město ovládlo žebříček

Pozor na bezbariérovost

Dopravní podnik upozorňuje, že v zastávce náhradní dopravy Florenc není bezbariérový přístup. Cestujícím proto doporučuje využít spojení tramvajovou linkou číslo 36 s bezbariérovým přestupem na metro C ve stanicích I. P. Pavlova a Kobylisy, případně další linky povrchové dopravy. 

Oprava trati metra C zastaví provoz také v úseku Kačerov–Háje, kde vlaky nepojedou v neděli od 20.00 hodin až do ukončení provozu. I v tomto úseku bude zavedena náhradní autobusová linka XC. Pozor je nutné dát na autobusovém nádraží Florenc, kde kvůli výluce dojde k přesunu zastávek autobusů 138, 189, 193 a 215 do nástupní zastávky linky číslo 106 směr Nádraží Braník. 

12. března 2024 7:00 Čas čtení 0:28 Dopravní podnik v Praze rozprodává vozový park. Koupit si můžeš třeba autobus Dopravní podnik v Praze rozprodává vozový park. Koupit si můžeš třeba autobus

Kvůli opravám nejezdí tramvaje v Kobylisích 

Až do čtvrtka 4. dubna do 4.30 hodin je nutné počítat s výlukou tramvají v úseku Kobylisy – Vozovna Kobylisy. Kvůli opravě tramvajové trati jsou linky 3, 17, 24 a 95 ve směru z centra ze zastávky Kobylisy vedeny přes zastávky Střelničná a Ládví do obratiště Sídliště Ďáblice. 

Linka číslo 6 je ve směru z centra zkrácena do zastávky Dělnická, dále pokračuje jako linka číslo 14 směr Spořilov. Linka číslo 14 je ve směru z centra zkrácena do zastávky Dělnická, dále pokračuje jako linka číslo 6 směr Kubánské náměstí.  

Domů
Sdílet
Diskuse