Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
17. dubna 2024 7:43
Čas čtení 0:30

Obchody stahují nebezpečnou rýži z nabídky. Co obsahuje?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Obchody stahují nebezpečnou rýži z nabídky. Co obsahuje?
Zdroj: Unsplash / Pille R. Priske

Obchody Billa a Makro stahují z oběhu tuhle rýži a upozorňují, že by ji lidé rozhodně neměli konzumovat.

Jedná se o výrobek LAGRIS RÝŽE BASMATI s datem minimální trvanlivosti do 22. listopadu 2026. Výrobek je od společnosti Podravka-Lagris, a. s.

16. dubna 2024 13:07 Čas čtení 0:36 Neplatíš za elektřinu zbytečně moc? Srovnávač cen energií ti pomůže ušetřit Neplatíš za elektřinu zbytečně moc? Srovnávač cen energií ti pomůže ušetřit

V Bille sis tuto rýži mohl*a koupit v 500gramovém balení. „Zákazníkům, kteří uvedené balení zakoupili, doporučujeme zakoupený výrobek nekonzumovat a vrátit ve kterékoli prodejně Billa, a to i bez pokladního dokladu,“ napsala Billa na svoje stránky.

Ke stažení rýže z oběhu přistoupilo i Makro, kde se prodávala buďto v baleních o čtyřech 500gramových krabicích, anebo jen po jednotlivých kusech. „Ve vzorku výrobku bylo zjištěné nadlimitní množství pesticidu, než povolují legislativní požadavky,“ sdělil obchod. Výrobek sis mohl*a v Makru zakoupit v období od 4. ledna do 15. března. Za rýži ti budou vráceny peníze, a to i bez prodejního dokladu. Vrátit ji můžeš do 31. května.

Domů
Sdílet
Diskuse