Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
21. dubna 2024 12:39
Čas čtení 0:39

Zisky ruských bank klesly, přesto mohou překonat loňské rekordy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zisky ruských bank klesly, přesto mohou překonat loňské rekordy
Zdroj: Wikimedia Commons/Ludvig14/volně k užití

Podle ruské centrální banky byl mírný pokles způsoben technickými úpravami ocenění.

Zisky ruských bank minulý měsíc nadále klesaly, ale rozsah poklesu byl na rozdíl od únorového vývoje mírný. Informovala o tom agentura Reuters, která zveřejnila nejnovější údaje ruské centrální banky.


Ruská národní banka koncem tohoto týdne oznámila, že zisky ruských bank dosáhly v březnu 270 miliard rublů, což je v přepočtu 2,89 miliardy dolarů. To je o necelá dvě procenta méně než v únoru, zatímco objem bankovních zisků se v tomto měsíci snížil o více než pětinu.

Vladimir Putin
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

Zisky mohou lámat rekordy

Podle centrální banky byl mírný pokles způsoben technickými úpravami ocenění. Objem bankovních úvěrů však nadále rostl, přičemž tempo růstu se zrychlovalo. To platí pro hypoteční, spotřebitelské i podnikové úvěry.

Olga Poljakovová, náměstkyně guvernéra ruské centrální banky, minulý týden uvedla, že navzdory poklesu na začátku roku by zisky ruských bank mohly letos překonat loňský rekord 3,3 bilionu rublů. Přispěl k tomu prudký růst spotřebitelských, hypotečních a podnikových úvěrů. Ruská centrální banka přitom původně předpokládala, že zisky komerčních bank letos klesnou na 2,3 až 2,8 bilionu rublů.

Domů
Sdílet
Diskuse