Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
23. dubna 2024 11:07
Čas čtení 0:34

Dozorce z věznice spáchal sebevraždu skokem do Macochy. Před pádem se zastřelil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dozorce z věznice spáchal sebevraždu skokem do Macochy. Před pádem se zastřelil
Zdroj: Wikimedia Commons /volně k užití

Skokem do známé propasti Macocha v Moravském krasu ukončil svůj život dozorce z nedaleké věznice v Kuřimi u Brna.

Muž se podle stanice CNN Prima News před pádem do 138 metrů hluboké propasti zastřelil legálně drženou zbraní. Jeho tělo, vedle něhož ležel průkaz vězeňské služby, našli druhý den ráno průvodci. 

23. dubna 2024 6:44 Čas čtení 2:22 MATURITA 2024: Didaktické testy se blíží. Shrnujeme vše podstatné, co je třeba vědět MATURITA 2024: Didaktické testy se blíží. Shrnujeme vše podstatné, co je třeba vědět

V minulosti se již rozhodly ukončit svůj život skokem do Macochy desítky lidí, zabránit takovým situacím přitom lze jen velmi těžko. „Podívejte se, jak Macocha vypadá, je to prostě velká propast, takže pokud se někdo rozhodne, stejně mu nezabráníte. Jsou tam sítě, aby nepadali do jezírek. Ale takové sítě, aby ty lidi zachránily, prostě neexistují. Je to přírodní rezervace, do které nelze zasahovat,“ uvedl pro CNN Prima News mluvčí správy jeskyní České republiky Pavel Gejdoš. 

Informace o tragédii přicházejí jen necelý rok poté, co Česko obletěla zpráva o ženě, která do propasti skočila společně se svými dvěma malými dětmi. Její čin tehdy na místě připomínal jen opuštěný kočárek, příbuzným pak zanechala dopis na rozloučenou. 

Domů
Sdílet
Diskuse