Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
23. dubna 2024 16:25
Čas čtení 0:24

Dezinformátor Pavel Zítko nepřišel k soudu, pátrají po něm policisté

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dezinformátor Pavel Zítko nepřišel k soudu, pátrají po něm policisté
Zdroj: Profimedia

Známý dezinformátor se měl minulý týden v pátek dostavit k soudu, což se nestalo. V úterý po něm policisté vyhlásili pátrání.

Soud měl v pátek začít projednávat Zítkovu obžalobu, která se týká šíření poplašné zprávy. „Během pandemie nemoci covid-19 Zítko popíral existenci viru, ve sdílených videích lhal o škodlivých účincích vakcíny proti nemoci. Odmítl převzít předvolání k hlavnímu líčení,“ informoval web Aktuálně.cz.

23. dubna 2024 14:10 Čas čtení 1:05 „Znásilněná žena je králičí bobek?“ Reakce regionální TOP 09 k Ferimu pobouřila internet „Znásilněná žena je králičí bobek?“ Reakce regionální TOP 09 k Ferimu pobouřila internet

K soudu se Zítko nedostavil a policie po něm vyhlásila pátrání. Pokud ho najde, poputuje do cely předběžného zadržení. 

Pavel Zítko, policie
Zdroj: Policie České republiky

„Zítko už jednou hledaný byl. Příkaz k zadržení na něj vydalo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 loni na podzim, když se nedostavil k podání vysvětlení kvůli podezření ze zpronevěry. Policie ho tehdy zastavila na dálnici D7 a silou ho vytáhla z auta,“ doplnilo Aktuálně.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse