Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
25. dubna 2024 22:28
Čas čtení 0:46

Soud zrušil rozsudek nad Harveym Weinsteinem. Vězení ale exproducent neopustí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Soud zrušil rozsudek nad Harveym Weinsteinem. Vězení ale exproducent neopustí
Zdroj: TASR/AP

V rozhodnutí o Weinsteinově odvolání soud konstatoval, že průběh původního soudního řízení poznamenaly procesní chyby.

Nejvyšší soud USA ve státě New York ve čtvrtek zrušil rozsudek z roku 2020 nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem, který ho uznal vinným ze sexuálních zločinů. Zároveň nařídil v této kauze nový soudní proces, informuje TASR na základě zpráv agentur AFP a AP.

V rozhodnutí o Weinsteinově odvolání soud uvedl, že průběh původního procesu poznamenaly procesní chyby. Mezi ně patřilo i připuštění svědectví žen o činech, které nebyly předmětem žaloby.

25. dubna 2024 13:44 Čas čtení 1:00 Zombie droga ohrožuje Polsko. Od začátku roku na předávkování zemřelo již pět lidí Zombie droga ohrožuje Polsko. Od začátku roku na předávkování zemřelo již pět lidí

„Nařizuje se zrušení (rozsudku) a nový proces,“ napsali soudci odvolacího soudu státu New York v rozhodnutí, které přijali poměrem 4 : 3.

Dvaasedmdesátiletý Weinstein byl v únoru 2020 newyorským soudem odsouzen za znásilnění a sexuální napadení ke 23 letům vězení. Následně ho k 16 letům vězení odsoudil také soud v Los Angeles, a to za znásilnění ženy v Beverly Hills. Tento rozsudek je stále pravomocný, takže Weinstein zůstane ve vězení.

Harvey Weinstein
Zdroj: Flickr/Thomas Hawk, Unsplash/Mihai Surdu/volně k užití

Obvinění desítek žen proti oscarovému producentovi se začala objevovat v roce 2017 a významně přispěla ke vzniku hnutí známého jako #MeToo. Weinstein trvá na své nevině.

„Dnešním rozhodnutím tento soud nadále maří postupný pokrok, za který přeživší sexuálního násilí v našem systému trestního soudnictví bojují,“ napsal jeden ze soudců, kteří se ke čtvrtečnímu rozhodnutí vyjádřili nesouhlasně.

Domů
Sdílet
Diskuse