Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
26. dubna 2024 13:37
Čas čtení 0:39

Nádraží v Klatovech čeká zásadní proměna. Plánovaná rekonstrukce ho přesune do 21. století

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nádraží v Klatovech čeká zásadní proměna. Plánovaná rekonstrukce ho přesune do 21. století
Zdroj: Správa železnic

Památkově chráněnou budovu klatovského nádraží čeká rekonstrukce za stovky milionů. Cestující se do nových prostor podívají nejdříve v roce 2027.

Jak informuje server ZDopravy.cz, současná výpravní budova vznikla v 50. letech minulého století na návrh architekta Josefa Dandy. Tehdy nahradila původní nádraží z 19. století, které bylo zdemolováno. V současnosti se již objekt nachází ve velmi nevyhovujícím stavu. 

Součástí proměny bude rekonstrukce odbavovací haly a obou křídel budovy, všechny vnitřní prostory budou upraveny tak, aby odpovídaly současným požadavkům. Cestující se dočkají mimo jiné také nových toalet. U nádraží vznikne také nový autobusový terminál, a to v prostoru před budovou. 

„Bezbariérová bude nejen budova, ale celá stanice, a to díky výtahům, které spojí podchod s nástupišti i odbavovací halou. Cyklisté pak ocení zděný přístřešek pro kola,“ uvedla pro ZDopravy.cz mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Zahájení stavby je naplánováno na letošní podzim. 

Domů
Sdílet
Diskuse