Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
27. dubna 2024 8:00
Čas čtení 0:38

FOTO: Policisté obvinili sedm lidí z výroby drog. Gang prodal minimálně půl kila pervitinu za 750 tisíc korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Policisté obvinili sedm lidí z výroby drog. Gang prodal minimálně půl kila pervitinu za 750 tisíc korun
Zdroj: Policie ČR

Přerovští kriminalisté obvinili čtyři muže a tři ženy z výroby a prodeje drog, čtyři z nich jsou stíháni vazebně. V případě prokázání viny jim hrozí až desetileté vězení.

Podle policistů se každý z členů skupiny podílel na trestné činnosti jiným způsobem. Někteří nakupovali a obstarávali chemikálie potřebné pro výrobu pervitinu, jiní k jeho výrobě poskytovali své prostory. Jedna žena a dva muži se přímo podíleli na výrobě drog. Všichni obvinění jsou také uživateli návykových látek. 

Skupina byla odhalena koncem února. Žena, která se podílela na výrobě návykových látek, byla zadržena hlídkou celní správy, když se vracela z Polska se dvěma taškami plnými léků. Jednalo se celkem o 13 524 tablet, ze kterých by bylo možné vyrobit až 239 gramů pervitinu. Na základě soudního příkazu pak následovalo několik domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor, při nichž policisté nalezli látky a léky potřebné pro výrobu drog. 

Organizovaná skupina tímto způsobem fungovala tři čtvrtě roku. Za tu dobu se jí podařilo vyrobit minimálně půl kila pervitinu, který prodávala odběratelům v okrese Přerov a Kroměříž. Někteří uživatelé za větší množství utratili až desítky tisíc korun. Obvinění si takto přišli až na tři čtvrtě milionu korun. 

Zajištěné věci.  Zajištěné věci. Zajištěné věci. Zajištěné věci.
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse