Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová TASR
27. dubna 2024 9:30
Čas čtení 0:54

Čaputová si během projevu musela utřít slzu. Umělci jí děkovali a kritizovali současnou vládu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čaputová si během projevu musela utřít slzu. Umělci jí děkovali a kritizovali současnou vládu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Katarína Krnáčová také poděkovala Čaputové za její slušnost a pevné přesvědčení.

Na včerejším slavnostním předávání národních filmových cen Slnko v sieti ve Slovenském rozhlase v Bratislavě vystoupila mimo jiné i prezidentka Slovenské filmové a televizní akademie Katarína Krnáčová, která předávala jednu z cen. Ve svém projevu se obrátila i na prezidentku Zuzanu Čaputovou.

Krnáčová se jménem kulturní obce prezidentce Čaputové omluvila. „Mrzí mě, že jsme se vás dostatečně hlasitě nezastali, když jste byla na náměstích a u mikrofonů napadána mnohem hlasitěji. Je mi líto, že jste musela zažít útoky na své blízké, na svou rodinu, a my jsme vás opět dostatečně nepodpořili. Děkuji vám, paní předsedající, za vaši politiku. Ukázala jste, že to lze dělat slušně, a přesto tvrdě,“ řekla Krnáčová. Čaputová si během projevu utřela slzu.

Prezident Slovenské filmové a televizní akademie poděkoval Čaputové za její slušnost a pevné přesvědčení. „Děkuji vám za to, že jste naší prezidentkou. Jsme a budeme hrdí na to, že vás máme a že jsme vás měli posledních pět let. Jste a zůstanete naší prezidentkou. Omlouváme se a děkujeme.“ Zakončila Krnáčová a následoval dlouhý potlesk a ovace vestoje.

24. dubna 2024 15:30 Čas čtení 3:51 „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti

Slovenská filmová a televizní akademie (SFTA) v pátek vyhlásila laureáty národní filmové ceny Slnko v sieti za rok 2023. Nejúspěšnějším filmem se stala černá komedie Invalida, která získala sedm cen. Film Mariany Čengel Solčanské Služka si odnesl čtyři národní ceny.

Herec a režisér Peter Bebjak také poděkoval „duchovním bezdomovcům“ a vystoupil proti současnému vedení země.

Domů
Sdílet
Diskuse