Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2017 16:48
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Slovenský pilot způsobil v Kanadě pořádný malér. Opilý odpadl v kokpitu letadla a skončil za mřížemi

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL SLOVENSKO
Uložit Uložené

V krvi mu naměřili 0,8 promile.

Být pilotem je pro mnohé chlapce vysněným povoláním, ale přísnými zdravotními prohlídkami a náročným výcvikem projde jen velmi malé množství. O tom, co s sebou toto atraktivní povolání přináší a čím vším si musí uchazeč projít, jsme se před několika měsíci povídali s jedním z nich. V uplynulých hodinách světové deníky obletěla zpráva, že 37letý slovenský pilot, který pracuje v Kanadě, odpadl v kokpitu letadla, na jehož palubě se nacházela bezmála stovka lidí, včetně šesti členů posádky. Větším problémem však bylo, že mu dvě hodiny po odpadnutí naměřili v krvi 0,8 promile alkoholu, což představuje přibližně trojnásobné množství nad povoleným limitem.
 
Pilot měl původně namířeno z kanadského Calgary do mexického Cancúnu s mezipřistáními v Regině a Winnipegu. Nicméně místo toho skončil zatčený a v policejní cele. Letecké společnosti Sunwing tato negativní reklama určitě neprospěje. S problémem se vedení společnosti vypořádalo poměrně rychle - letadlo nakonec odletělo, protože se podařilo na poslední chvíli zajistit náhradního pilota. Zadrženého Slováka už stihli obvinit z převzetí odpovědnosti nad letadlem v nezpůsobilém stavu.
 
Podle slov jednoho z policejních důstojníků by pilot při současných bezpečnostních opatřeních za daných okolností nebyl schopen odletět a už vůbec ne převzít plnou odpovědnost a kontrolu nad strojem. Zdá se, že někdo s oslavami příchodu Nového roku začal předčasně a na velmi nevhodném místě - incident se totiž odehrál během Silvestra, v ranních hodinách tamního času.

Slovenský pilot způsobil v Kanadě pořádný malér. Opilý odpadl v kokpitu letadla a skončil za mřížemi
Zdroj: upload.wikimedia.org
Domů
Sdílet
Diskuse