Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2017 12:08
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Své kolegy výrazně přerostl a velikostí atakuje i rekordmany. Australský pavouk Behemoth překvapil zkušené zaměstnance parku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přesto je prakticky neškodný.

Před několika měsíci se internetem prohnala fotografie pavouka jménem Charlotte, jehož se podařilo objevit na jedné australské farmě. Charlotte patřila do čeledi maloočkovitých, anglicky huntsman spiders, a i když vypadala nebezpečně kvůli své velikosti, opak byl pravdou. Tentokrát se do instituce jménem The Australian Reptile Park u města Somersby přišel porozhlédnout její kolega, který zřejmě pár centimetrů na Charlotte ztrácí, ale i tak je oproti svým kolegům mnohem větší. Pavouk dostal jméno Behemoth, a i když přišel do parku, kde se pracovníci starají zejména o záchranu plazů, nepohrdli ani tímto novým kamarádem a poté, co si uvědomili, že jde o pavouka nepředstavujícího pro lidi žádnou hrozbu, ochotně si s ním i zapózovali. Podařilo se jim ho vyfotit i ve srovnání s jeho kolegou v běžné velikosti, a tak se tento 16centimetrový pavouk zapíše minimálně do místní knihy rekordů. A to ani nemluvíme o tom, jak obrovské je jeho rozpětí končetin.

Domů
Sdílet
Diskuse