Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
17. září 2021 14:29
Čas čtení 0:46

VIDEO: Hrozivá nehoda v Brně. Řidič v plné rychlosti srazil dívku na přechodu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Hrozivá nehoda v Brně. Řidič v plné rychlosti srazil dívku na přechodu
Zdroj: Policie České republiky

Mladou ženu odvezla záchranná služba. Závažnost jejích zranění nebyla upřesněna.

Hrozivá dopravní nehoda se stala v brněnských Židenicích. Tři mladé ženy přecházely vozovku po přechodu pro chodce. Auto v levém pruhu jim zastavilo, ale to v pravém pokračovalo v jízdě dál a jednu z nich v plné rychlosti srazilo. 

„Chodkyně se zastavily, rozhlédly a poté, co jim zastavil a dal přednost řidič jedoucí v levém jízdním pruhu, vstoupily na přechod. V tu chvíli křižovatkou pravým jízdním pruhem projel řidič stříbrného volkswagenu, který chodkyním nedal přednost a jednu z nich srazil. Pětadvacetiletá žena byla nárazem odmrštěna a zůstala ležet na vozovce,“ přibližuje situaci mluvčí policie Petra Ledabylová. 

Ženu následně záchranáři převezli do nemocnice. Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem.

Přechody, které vedou přes dva jízdní pruhy jsou podle policistů obzvláště nebezpečné a je třeba v nich dbát zvýšené opatrnosti. 

„Pokud v jednom z jízdních pruhů zastaví řidič, aby umožnil bezpečné přejití vozovky chodcům, má povinnost zastavit i řidič jedoucí ve vedlejším jízdním pruhu. Chtěl bych však apelovat i na chodce, aby byli obezřetní a neustále vyhodnocovali aktuální situaci v provozu, protože se denně setkáváme s neukázněností a bezohledností některých řidičů," varuje chodce i řidiče vedoucí brněnského dopravního inspektorátu Milan Havlíček. 

Domů
Sdílet
Diskuse