Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
25. prosince 2021 9:37
Čas čtení 0:43

VIDEO: Fin vyhodil do vzduchu svou Teslu. Nechtěl platit v přepočtu půl milionu korun za novou baterii

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Fin vyhodil do vzduchu svou Teslu. Nechtěl platit v přepočtu půl milionu korun za novou baterii
Zdroj: Tesla

Z modelu S koupeného v roce 2013 zůstal jen šrot.

Poté, co se Tuomas Katainen dozvěděl, že výměna baterie v jeho Tesle by ho v přepočtu vyšla na zhruba 500 tisíc korun, dostal nevšední nápad. Oslovil místního youtubera Pommijätkäta, jehož kanál se soustředí na spektakulární výbuchy.

Katainen si podle serveru Gizmodo ve videu stěžuje, že autorizovaný servis si jeho auto nejprve ponechal během jednoho měsíce, jen aby mu nakonec oznámil, že vůbec nelze opravit.

Jediným řešením tak zůstala výměna celé baterie v přepočtu za půl milionu korun. Připomeňme, že cena modelu Tesly Modelu S z roku 2013 se na finském trhu se pohybuje kolem jednoho milionu korun. Fin považoval cenu za výměnu baterie za přemrštěnou. „Řekl jsem jim, že si pro auto přijedu a raději ho nechám explodovat.“

Výbuchu předcházela detailní příprava a Tuomas Katainen spolu s youtuberem Pommijätkätem šílený nápad zrealizovali v kamenolomu v jihofinském městečku. Potřebovali na něj 30 kg dynamitu.

Ještě před explozí ve videu vidíme, jak muži shodí z helikoptéry figurínu šéfa Tesly Elona Muska. Na otázku, zda je lepší fungující Tesla, nebo výbuch pomocí 30 kilo dynamitu, Katainen odpoví: „Svým způsobem obě, ale asi spíše výbuch.“

Domů
Sdílet
Diskuse