Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Volfová
28. července 2022 10:43
Čas čtení 1:04

Všechna těla jsou plážová těla: Španělské ministerstvo pro rovnost zahajuje letní kampaň

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Všechna těla jsou plážová těla: Španělské ministerstvo pro rovnost zahajuje letní kampaň
Zdroj: Unsplash/Louis Hansel/volně k užití

Inkluzivní propagace vyzývá ženy, aby vnímaly léto bez stereotypů.

Španělské ministerstvo pro rovnost zahájilo kreativní letní kampaň, která chce dodat kuráž ženám, jež se zdráhají jít na pláž kvůli své postavě. „Léto je i naše,“ hlásá jeden ze sloganů nad obrázkem. Informuje o tom server BBC.

Barevná propagační fotografie kampaně zobrazuje pět žen různých typů postav, věku a etnických skupin, které si užívají den na slunci. „Užij si léto jak, kde a s kým chceš.“ V kampani také vystupuje žena, která podstoupila mastektomii, nahoře bez. 

Ministerio de Igualdad
Zdroj: Ministerio de Igualdad


„Všechna těla jsou plážová těla,“ dodává ministryně sociálních služeb Ione Belarra. Antonia Morillas, šéfka španělského ženského institutu a organizace stojící za touto iniciativou, uvedla, že fyzická očekávání ovlivňují sebevědomí žen a upírají jim jejich práva.

„Různorodá těla, oproštěná od genderových stereotypů, zabírající všechna místa. Léto patří také nám. Svobodné, rovné a rozmanité,“ napsala ministryně na Twitteru.


Ženy by si však léto měly užívat kdekoli a s kýmkoli si přejí. „Dnes si připíjíme na léto pro všechny, bez stereotypů a estetického násilí na našem těle,“ říká ženský institut.

Zapomněli na okurku?

Ne všechny ale kampaň nadchla, někteří argumentovali tím, že by měla zahrnovat také muže bez takzvaných standardních těl. Podle levicového vůdce Caya Lary je kampaň vrcholem absurdity a snaží se vytvořit problém tam, kde neexistuje.


Ministryně pro rovnost Ángela Rodríguez Pam zveřejnila na Twitteru zprávu pro muže, kteří ironicky poukázali, že ženy nepotřebují povolení ministerstva jít na pláž. „Samozřejmě, že jdeme, ale předpokládáme, že vzbudíme nenávist, když ukážeme tělo, které není standardní,“ napsala.

Anketa:
Cítíš v letních měsících větší stres okolo vzhledu?
Bohužel, je to boj.
Stresuje mě to stejně jako jindy.
Snažím se to neřešit, ale občas mě to vezme.
Jsem se sebou spokojen/á a nestresuju se.
Bohužel, je to boj.
22 %
Stresuje mě to stejně jako jindy.
18 %
Snažím se to neřešit, ale občas mě to vezme.
29 %
Jsem se sebou spokojen/á a nestresuju se.
32 %
Domů
Sdílet
Diskuse