Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
9. srpna 2022 17:32
Čas čtení 1:44

Konec kariéry Sereny Williams se blíží. Tenistka naznačila, kdy odehraje poslední turnaj

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Konec kariéry Sereny Williams se blíží. Tenistka naznačila, kdy odehraje poslední turnaj
Zdroj: instagram.com/serenawilliams

Hráčka se o své plány podělila v článku pro časopis Vogue.

Americká tenistka Serena Williams zřejmě brzy ukončí kariéru. Uvedla to v článku pro zářijové vydání časopisu Vogue. Držitelka třiadvaceti grandslamových titulů a někdejší světová jednička jako důvod svého rozhodnutí opustit tenisové dvorce uvedla rodinné důvody. Zřejmě poslední turnaj odehraje na přelomu srpna a září v rodné Americe, kde se koná US Open. 

Williams: Nikdy jsem se nechtěla rozhodovat mezi rodinou a kariérou

Williams uvedla, že její rozhodnutí ovlivnila touha rozšířit rodinu. Dcera Olympie, kterou tenistka porodila v roce 2017, by si prý přála sourozence. „Často to říká, někdy se před spaním modlí za to, aby měla sestřičku. Sama mám čtyři sestry a jsou mými hrdinkami. Přijde mi tak důležité jejímu přání naslouchat,“ uvedla hráčka, která během svého prvního těhotenství vyhrála Australian Open. 

„Věřte mi, nikdy jsem si nechtěla vybírat mezi rodinou a tenisem. Není to fér. Kdybych byla mužem, tento článek bych nikdy nepsala. Hrála bych a vyhrávala, zatímco moje žena by mezitím fyzicky rozšiřovala naši rodinu,“ napsala tenistka. Kdyby prý měla tu příležitost, hrála by dál. Dodala ale, že jí je 41 let a přišel čas na to věnovat se rodině.

Nechtěla jsem si přiznat, že se musím od tenisu posunout dál. Toto téma bylo tabu. Pomyslím na to a chce se mi brečet.

Nejde o odchod do důchodu, ale další vývoj

Williams v článku zmínila, že v případě ukončení kariéry nikdy neměla ráda spojení „odchod do důchodu“. Raději by v souvislosti s koncem své kariéry použila slovo „vývoj“. Ten prý nyní od tenisu směřuje k jiným činnostem, zejména k podnikatelské činnosti a již zmiňovanému rozšíření rodiny. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Naznačila, že se rozloučí na domácí půdě během turnaje US Open, který se koná na přelomu letošního srpna a září. Na tom, zda přidá rekordní čtyřiadvacátý tenisový grandslamový titul, jí dnes prý už tolik nezáleží. „Lhala bych, kdybych řekla, že to překonat nechci. Když se dostanu do finále, budu na to myslet. Ale už to, že se mi to povedlo třiadvacetkrát, je mimořádné. Pokud si mám vybrat mezi budováním svého tenisového životopisu nebo budováním rodiny, volím to druhé.“

Během své kariéry dokázala Williams opanovat Wimbledon, US Open, Australian Open i French Open. S třiadvaceti vavříny je v historických tabulkách na druhém místě za Margaret Court, která má o jednu trofej více. Na kontě má také pozici světové jedničky a tři zlaté olympijské medaile. 

Domů
Sdílet
Diskuse