Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
9. srpna 2022 19:30
Čas čtení 1:14

Lady Gaga se vyjádřila k zákazu interrupcí a podpořila manželství pro všechny

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Lady Gaga se vyjádřila k zákazu interrupcí a podpořila manželství pro všechny
Zdroj: Getty Images

Lady Gaga zahájila ve Washingtonu americkou část svého turné Chromatica Ball.

Zpěvačka a herečka Lady Gaga zahájila americkou část svého turné Chromatica Ball. Během koncertování ve Washingtonu se umělkyně vyjádřila k rozhodnutí Nejvyššího soudu v USA ohledně práva žen na interrupci. „Modlím se, aby lidé v této zemi promluvili a drželi při sobě. Nepřestaneme, dokud se vše nenapraví,“ uvedla při vystoupení. 

Podpora žen a LGBT+ komunity

Lady Gaga o zrušení verdiktu Roe vs. Wade, který ženám v USA od roku 1973 zajišťoval možnost interrupce, promluvila před písní Edge of Glory. „Tuto píseň bych ráda věnovala všem ženám, které se nyní musí bát o své tělo, pokud otěhotní,“ uvedla. 

Lady Gaga se během show zastala kromě žen a jejich práva na interrupci také stejnopohlavních manželství. K nim se vyjádřila před interpretací songu Born This Way, který v roce 2011 nazvala hymnou homosexuální hrdosti. „Možná to není oficiální národní hymna, ale je to NAŠE národní hymna. V této zemi si nezahrávejte s homosexuálními sňatky,“ řekla zpěvačka, která práva LGBT+ lidí podporuje od začátku své kariéry.

Mimo koncertování po Spojených státech se Lady Gaga aktuálně věnuje také filmovému natáčení. Nedávno potvrdila své obsazení ve filmu Joker: Folie à Deux. Podle serveru Variety by měla ztvárnit postavu Harley Quinn. Kromě Lady Gagy se v pokračování nejspíše objeví také Zazie Beetz, která si ve filmu Joker z roku 2019 zahrála jednu z hlavních postav.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lady Gaga (@ladygaga)

Domů
Sdílet
Diskuse