Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
17. srpna 2022 12:09
Čas čtení 0:55

Jablonec nad Nisou: Sluneční lázně lehly popelem. U přehrady stály od roku 1927

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Jablonec nad Nisou: Sluneční lázně lehly popelem. U přehrady stály od roku 1927
Zdroj: HZS Libereckého kraje

Oblíbené místo u jablonecké přehrady shořelo.

V Jablonci nad Nisou shořely oblíbené Sluneční lázně u místní přehrady. Hasiči se k požáru dostali v brzkých ranních hodinách. Drtivá většina objektu lehla popelem. Při požáru zemřeli také papoušci, kteří byli pro řadu místních nedílnou součástí Slunečních lázní. O požáru informovali hasiči na Twitteru.

„Zasahujeme v Jablonci nad Nisou ve Mšeně u požáru dřevěného objektu občerstvení u jablonecké přehrady. Pomocí pěti vodních proudů jsme požár lokalizovali. V současné době probíhá rozebírání stavebních konstrukcí a dohašování,“ napsali hasiči okolo páté hodiny ranní.

Sluneční lázněSluneční lázněSluneční lázněSluneční lázně
Zobrazit galerii
(4)

Během požáru vynášeli z objektu tlakové lahve. Voda z přehrady hasičům posloužila jako zdroj k hašení i k ochlazení zmíněných lahví. Zachránit se podle hasičů podařilo dvě dračí lodě. Drtivá většina lázní ale prakticky zmizela.

„Dnes jsem přišla o velký kus mého srdce a já vám všem strašně moc děkuji za to, že jste mě šestnáct let dělali šťastným a lepším člověkem. Bolest, kterou cítím, nedokážu napsat,“ napsala na facebookovou stránku Slunečních lázní provozovatelka Lucie Pokorná.

16. srpna 2022 16:01 Čas čtení 0:45 Policie vyšetřuje požár v Českém Švýcarsku jako trestný čin obecného ohrožení. Prověřování může trvat měsíce Policie vyšetřuje požár v Českém Švýcarsku jako trestný čin obecného ohrožení. Prověřování může trvat měsíce

Uvedla také, že při požáru zahynuli papoušci, kteří byli pro řadu lidí neodmyslitelnou součástí oblíbeného letního místa. Sluneční lázně stály u jablonecké přehrady od roku 1927. Příčinu požáru hasiči zatím neznají.

Domů
Sdílet
Diskuse