Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. srpna 2022 16:01
Čas čtení 0:45

Policie vyšetřuje požár v Českém Švýcarsku jako trestný čin obecného ohrožení. Prověřování může trvat měsíce

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie vyšetřuje požár v Českém Švýcarsku jako trestný čin obecného ohrožení. Prověřování může trvat měsíce
Zdroj: HZS Ústeckého kraje

České televizi to potvrdila policejní mluvčí.

Policie začala vyšetřovat nedávno uhašený požár v Českém Švýcarsku jako trestný čin obecného ohrožení. České televizi to potvrdila policejní mluvčí Eliška Kubíčková. Dosud na případ pohlížela jako na obecné ohrožení z nedbalosti.

Prověřování může trvat týdny i měsíce

„Na základě vyhodnocení dosud získaných informací a důkazů jsme případ překvalifikovali na trestný čin obecného ohrožení,“uvedla pro Českou televizi Kubíčková. Příčina požáru je podle ní nadále neznámá, prověřování bude trvat týdny, možná měsíce. „V současné době provádíme ohledání místa činu v jednotlivých sektorech za účelem zjištění kriminalistického ohniska požáru,“ doplnila.

Poslední zbytky požáru v Českém Švýcarsku se hasičům podařilo uhasit 12. srpna. Na místě zůstaly kontrolní hlídky. Podle generálního ředitele hasičů Vladimíra Vlčka bude skrytá ohniska, která se mohou objevovat, hlídat 72 dobrovolných hasičů. V Mezní Louce zůstala prozatímní hasičská stanice s šesti profesionálními jednotkami, které čítají čtyřicet profesionálních hasičů. „Zůstanou tam asi do konce srpna, bude záležet na počasí a srážkách,“uvedl Vlček.

Domů
Sdílet
Diskuse