Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
28. srpna 2022 15:37
Čas čtení 1:07

FOTO: Takto se změní náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Přibude 150 nových stromů a fontána

Kategorie:
News
Uložit Uložené
FOTO: Takto se změní náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Přibude 150 nových stromů a fontána
Zdroj: Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy/propagační materiál

Proměna náměstí Jiřího z Poděbrad začne v roce 2023. Přibudou stromy, fontána, bezbariérové výtahy i retenční nádrže na dešťovou vodu.

Pražské náměstí Jiřího z Poděbrad se dočká proměny, o které se mluví už více než 20 let. Rada hlavního města Prahy odsouhlasila financování projektu, který na oblíbené náměstí přinese více stromů, obnovení fontány, bezbariérové výtahy i retenční nádrže na dešťovou vodu. Proměna začne v roce 2023.

28. srpna 2022 12:59 Čas čtení 1:01 Předpověď počasí: Začátek nového týdne přinese oteplení, ale i přeháňky Předpověď počasí: Začátek nového týdne přinese oteplení, ale i přeháňky

„Náměstí Jiřího z Poděbrad je veřejným prostorem celoměstského významu, který navíc bezprostředně navazuje na Vinohradskou ulici, což je jedna z nejdůležitějších městských tříd. Jiřího z Poděbrad má tak velký kulturní význam a lidé zde tráví mnoho času, kvůli současnému stavu však nemůže být plně využíváno. I proto jsme se na základě mnoha jednání rozhodli, že jeho obnova bude financována z rozpočtu hlavního města,“ promluvil o proměně Petr Hlaváček, I. náměstek primátora.

Náměstí Jiřího z Poděbrad se tak konečně dočká proměny, kterou si tolik zaslouží. Přibude na něm na 150 nových stromů, zeleň, závlahový systém pracující s dešťovou vodou, dojde k obnovení fontány a vybudují se na něm bezbariérové výtahy. 

„Přibude 150 nových stromů, obnoví se fontána, vzniknou retenční nádrže na dešťovou vodu a při rekonstrukci metra se vybudují bezbariérové výtahy. Jsem moc ráda, že se Praha stává zeleným městem bez překážek,“ napsala na Twitteru Olga Richterová (Piráti).

Cílem proměny má být vytvoření důstojného okolí u kostela Nejsvětějšího srdce Páně, zlepšení průchodnosti, ale také zlepšení bezpečnosti obyvatel. „Hlavním lákadlem pro obyvatele jsou i tradiční trhy, se kterými se samozřejmě počítá. Ty se přesunou dále od základní školy. Dále se počítá i s obnovou dětského hřiště, které se rozšíří a bude mít nové herní prvky a vodní atrakce. Náměstí také doplní bezbariérový vstup do metra, který se již staví,“ dodal Jiří Ptáček, starosta Prahy 3.

Do plánovaného projektu se zapojila také veřejnost, která se mohla vyjádřit k jeho podobě. 

Jiřího z PoděbradJiřího z PoděbradJiřího z PoděbradJiřího z Poděbrad
Zobrazit galerii
(9)
Domů
Sdílet
Diskuse