Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
1. září 2022 v 17:32
Čas čtení 0:50

Miroslav Pelta do vězení nepůjde. Odvolací soud zrušil rozsudek

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Miroslav Pelta byl odsouzen k odnětí svobody na šest let. Odvolací soud ale tento trest zrušil.

Odvolací soud zrušil rozsudek v případě údajných manipulací se sportovními dotacemi. Jedním z obžalovaných byl i někdejší předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta. V oficiálním vyjádření o tom informovalo vrchní státní zastupitelství. 

Vrchní soud zrušil rozsudek pro Miroslava Peltu v případě údajných manipulací se sportovními dotacemi. Bývalý předseda Fotbalové asociace České republiky byl minulý rok v listopadu nepravomocně odsouzen na šest let právě za manipulování dotací. Tehdy vinu, stejně jako bývalá náměstkyně ministra školství Simona Kratochvílová, odmítl. Případem se nyní bude znovu zabývat Městský soud v Praze.

„V současné době lze uvést, že uvedený postup Vrchního soudu v Praze odpovídá návrhu státního zástupce v podaném odvolání. Státní zástupce navrhoval zrušení zprošťujících výroků a dále i zrušení odsuzujícího výroku s tím, aby ten obsahoval přísnější právní kvalifikaci,“ okomentoval zrušení rozsudku státní zástupce Ondřej Trčka.

21. června 2024 v 20:00 Čas čtení 0:33 V dětství snil o fotbale, dnes hraje EURO 2024. Tohle je kapitán české reprezentace Tomáš Souček | VIDEO V dětství snil o fotbale, dnes hraje EURO 2024. Tohle je kapitán české reprezentace Tomáš Souček | VIDEO

V případě zrušení výroku o vině ruší odvolací soud i celý výrok trestu. Odvolací soud v případě zprošťujícího rozsudku soudu I. stupně nemůže obžalované uznat vinnými. Podle rozsudku z minulého roku měl Pelta využít své známosti s náměstkyní Kratochvílovou a měl ovlivňovat, komu poskytne dotace.

Miroslav Pelta
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse