Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
4. září 2022 8:11
Čas čtení 0:38

Ramzan Kadyrov prý potřebuje přestávku ve své funkci. Odejde z postu lídra Čečenska?

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
Ramzan Kadyrov prý potřebuje přestávku ve své funkci. Odejde z postu lídra Čečenska?
Zdroj: Kancelária prezidenta ruskej autonómnej republiky Čečenska

Kadyrov je nejdéle vládnoucím lídrem Čečenska.

Kadyrov je hlasitým podporovatelem války na Ukrajině, sám dokonce naverboval své vojáky, aby šli pomoci bojovat jménem Ruska. Patří k málu spojenců vůdce Kremlu. Jak však píše Radio Free Europe/Radio Liberty, prostřednictvím Telegramu se čečenský lídr v sobotu 3. září vyjádřil, že si zaslouží přestávku „na dobu neurčitou“. Vyvolalo to spekulace o jeho odstoupení z postu vůdce země.


„Uvědomil jsem si, že na své pozici sedím už dlouho... Myslím, že přišel můj čas,“ řekl Kadyrov, který v Čečensku vládne od roku 2007. Jeho slova nezůstala bez odezvy, názory analytiků se však rozcházejí.

13. dubna 2022 14:30 Čas čtení 10:20 Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Nechává mučit gaye, je závislý na Tiktoku a peníze od Putina utrácí za Lamborghini Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Nechává mučit gaye, je závislý na Tiktoku a peníze od Putina utrácí za Lamborghini
Čečensko Kadyrov
Zdroj: TASR/AP

Podle Ivana Klyszcze, odborníka na Kavkaz, a doktoranda z Institutu politických studií v Estonsku Johana Skytteho už podobná prohlášení Kadyrov udělal a údajně s nimi přichází, když něco chce od Putina.


Anton Barbašin, ředitel redakce analytické platformy Riddle Russia, si zase myslí, že Kadyrovo prohlášení má zvláštní načasování. „Pokud je pravda, co právě řekl Kadyrov, a dobrovolně odchází do důchodu, bylo by to bezprecedentní. Něco, co doslova nikdo nečekal,“ dodal.

Anketa:
Odejde podle tebe skutečně Ramzan Kadyrov ze své pozice?
Ano.
Ne.
Ano.
13 %
Ne.
88 %
Domů
Sdílet
Diskuse