Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2022 14:30
Čas čtení 10:20
Adam Novosad

Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Nechává mučit gaye, je závislý na Tiktoku a peníze od Putina utrácí za Lamborghini

ZAJÍMAVOSTI RAMZAN KADYROV VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov se proslavil na Instagramu a dnes mu ve válce na Ukrajině připadla přezdívka bojovník z Tiktoku. Na svědomí však má mučení, vraždy a únosy.

Ramzan Kadyrov vlastní vzácné Lamborghini za zhruba 25 milionů korun, kterého vzniklo pouhých 21 kusů. Nosí vysoké tenisky Prada za tisíce, na oslavu jeho 35. narozenin přišel i Jean-Claude Van Damme nebo herečka Hilary Swank a zároveň čelí obviněním ze zločinů proti lidskosti.

Přestože obyvatelé ruské Čečenské republiky často žijí pod hranicí chudoby, Kadyrov si žije na vysoké noze a svůj palác má na několika místech vykládaný zlatem. Za bizarní výstřelky z války na Ukrajině, které zveřejňuje na Telegramu či Tiktoku, si vysloužil přezdívku „bojovník z Tiktoku“ a směje se mu celý internet, neboť neumí dohodit ani na basketbalový koš.

Ramzan Kadyrov je však blízkým spojencem Vladimira Putina, od kterého dostává stovky milionů ročně, a v Čečensku páchá zločiny, které si v civilizovaném světě umíme těžko představit. Političtí oponenti mizí, homosexuálové podle něj v Čečensku dokonce neexistují, i když čelí obviněním, že je nechává mučit a vraždit on sám. Toto je život čečenského diktátora.

kadyrov
Zdroj: TASR/AP

Kadyrov nosí vysoké Prada boty za 1500 dolarů

Ramzan Kadyrov deklaroval podporu ruské invazi na Ukrajinu prakticky okamžitě po jejím vypuknutí. Zelenského koncem února vyzval, aby se omluvil Vladimiru Putinovi, chce-li zachránit Kyjev a přislíbil, že na Ukrajinu pošle až 70 tisíc čečenských bojovníků na pomoc ruské armádě.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Kadyrov však veřejnost nezaujal jen svým projevem o válce. Ke svým speciálním jednotkám promlouval v outfitu, kterému dominovaly luxusní boty od značky Prada. Čečenský lídr je známý svou zálibou v drahých kouscích oblečení, ale i aut či nemovitostí, na sociálních sítích ovšem schytal kritiku za to, že si na podporu ruské agrese na Ukrajině obul boty od Prady jako západní značky.

Model bot Prada Monolith, který měl Kadyrov na nohou, se přitom prodává za více než 1500 dolarů. Netrvalo dlouho a samotná značka Prada týden po začátku invaze oznámila, že v Rusku přerušuje veškeré obchodní aktivity a stahuje se z ruského trhu. Na sociálních sítích zlidověla fráze, že v případě Kadyrova opravdu platí „ďábel nosí Pradu“.

Gayové? V Čečensku žádné gaye nemáme, tvrdí Kadyrov

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113357 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak Kadyrov vysvětloval svůj názor, že v Čečensku neexistují žádní gayové. 
  • Proč ho nazývají diktátorem závislým na Instagramu a Tiktoku.
  • Jak zesměšňuje své bojovníky na Tiktoku během války na Ukrajině.
  • Jak Kadyrovovi bojovníci točí na Ukrajině videa s hračkářskými meči.
  • Zda Kadyrov nechal zabít novinářku, která ho označila za nového Stalina.
  • Proč podle Kadyrova polygamie vyřeší ruskou demografickou krizi.
  • Jak nechtěně zveřejňuje vojenskou taktiku z Ukrajiny na internetu.
  • Kolik peněz mu ročně posílá Vladimir Putin, aby si ho udržel na své straně.
Domů
Sdílet
Diskuse