Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. září 2022 12:52
Čas čtení 0:46

Barrack Obama vyhrál Emmy za namluvení komentáře k dokumentu od Netflixu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Barrack Obama vyhrál Emmy za namluvení komentáře k dokumentu od Netflixu
Zdroj: Getty Images/Joe Raedle

Bývalý prezident USA dostal Emmy za provázení dokumentem Our Great National Parks.

Bývalý prezident Spojených států amerických Barrack Obama vyhrál cenu Emmy. Je tak v polovině cesty k tomu, aby se stal osobností, která se označuje jako egot. Bývalý prezident získal cenu za svůj průvodní komentář k dokumentární sérii Our Great National Parks, za kterou rovněž stojí produkční společnost bývalého prezidenta. 

1. září 2022 12:30 Čas čtení 1:52 6 nejlepších seriálů a filmů, které v srpnu vyšly na Netflixu: Toto se vyplatí vidět 6 nejlepších seriálů a filmů, které v srpnu vyšly na Netflixu: Toto se vyplatí vidět

Obama vyhrál Emmy za nejlepšího vypravěče v původním seriálu Netflixu Our Great National Parks. Bývalý prezident v něm provádí diváky národními parky napříč světem. Za seriálem stojí Obamova produkční společnost Higher Ground, kterou založil společně se svou ženou po odchodu z úřadu. Smlouva, již exprezident uzavřel s Netflixem, má hodnotu desítek milionů dolarů, píše BBC.

Výhrou ceny, o kterou Obama soutěžil s Davidem Attenboroughem, Lupitou Nyong'o, W. Kamau Bellem a Kareemem Abdulem-Jabbarem, se stává druhým prezidentem, jenž Emmy vyhrál. Prvním byl Dwight Eisenhower za první televizní tiskovou konferenci v padesátých letech minulého století.

Zároveň se Barrack Obama o krok přiblížil k tomu, aby se stal osobou označenou jako egot. Tak se přezdívá osobnostem, které mají ceny Emmy, Grammy, Oscar a Tony. Obama je momentálně v polovině cesty. Ceny Grammy si odnesl za audioverze svých pamětí The Audacity of Hope a Dreams from My Father.

Domů
Sdílet
Diskuse