Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. září 2022 12:18
Čas čtení 0:54

Soukromé letadlo se za záhadných okolností zřítilo do Baltského moře. V kokpitu nikdo nebyl

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Soukromé letadlo se za záhadných okolností zřítilo do Baltského moře. V kokpitu nikdo nebyl
Zdroj: Flickr/Dawlad Ast/volně k užití

Cessna, na jejíž palubě byli pravděpodobně čtyři lidé, měla přistát v německém Kolíně nad Rýnem. Místo toho se ale zřítila do Baltského moře.

Podle lotyšského úřadu pro civilní letectví, na který se odkazuje BBC, letělo privátní letadlo ze Španělska do Kolína nad Rýnem, ale během letu změnilo trasu letu, přičemž řídící letového provozu nebyli schopni komunikovat s posádkou letadla. Zarážející je také fakt, že letadlo Cessna 551 bylo registrováno v Rakousku – majitel se však nacházel ve Španělsku.

25. listopadu 2021 7:00 Čas čtení 4:51 Záhadný únos letadla je i po 50 letech neobjasněn. Tajemný zločinec zmizel beze stopy Záhadný únos letadla je i po 50 letech neobjasněn. Tajemný zločinec zmizel beze stopy

Podle webové stránky FlightRadar24 letadlo odstartovalo ze španělského města Jerez de la Frontera ve 12:56 GMT (Greenwichský střední čas). V 17:37 pak web uvádí, že letadlo ztrácí rychlost a výšku, přičemž až do pádu letělo na autopilota.

Záchranné týmy z Lotyšska, Švédska a Litvy dorazily do oblasti havárie k lotyšskému městu Ventspils krátce poté, co byla oznámena. V kokpitu ale nikoho nenalezli. Kromě pilota tam přitom podle New York Post měla být také tříčlenná rodina – muž, žena a jejich dcera.

Vedoucí švédské pátrací záchranné akce Lars Antonsson se měl následně nechat slyšet, že letadlo se zřítilo v momentě, kdy mu došlo palivo. Dodal, že nebyly nalezeny žádné lidské ostatky a záchranáři nemají žádné vysvětlení, lze jen spekulovat o tom, co se stalo.

Domů
Sdílet
Diskuse