Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. září 2022 14:34
Čas čtení 0:34

V Hořovicích se střetlo letadlo s osobním vozem. Řidič měl pozitivní test na drogy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Hořovicích se střetlo letadlo s osobním vozem. Řidič měl pozitivní test na drogy
Zdroj: Policie ČR

V neděli večer došlo na hořovickém letišti ke střetu letadla s osobním vozidlem.

K nehodě ultralehkého letadla s automobilem došlo pravděpodobně tak, že padesátiletý pilot přejížděl v katastru obce Tlustice komunikaci III. třídy č. 1 145 na letištní plochu, kde se střetl s projíždějícím vozidlem Škoda Superb, jehož 35letý řidič jel od Hořovic na Tlustice.


Kvůli nárazu došlo k poškození levé zadní části osobního vozu a přední části letounu. Zraněný pilot byl podle prohlášení policistů záchranáři převezen do nemocnice.

Policie vyšetřuje střet ultralehkého letounu s osobním vozidlem.Policie vyšetřuje střet ultralehkého letounu s osobním vozidlem.Policie vyšetřuje střet ultralehkého letounu s osobním vozidlem.Policie vyšetřuje střet ultralehkého letounu s osobním vozidlem.
Zobrazit galerii
(4)

„Hlídka vyzvala pilota a řidiče ‚škodovky‘ k dechové zkoušce a testu na drogy. U pilota byly alkohol i jiné návykové látky vyloučeny testy. U řidiče byla dechová zkouška negativní, zatímco test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová s tím, že měl i platný zákaz řízení.

5. září 2022 12:18 Čas čtení 0:54 Soukromé letadlo se za záhadných okolností zřítilo do Baltského moře. V kokpitu nikdo nebyl Soukromé letadlo se za záhadných okolností zřítilo do Baltského moře. V kokpitu nikdo nebyl

Okolnostmi a přesnou příčinou střetu se policisté nadále zabývají, přičemž o incidentu informovali Leteckou amatérskou asociaci ČR a Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Domů
Sdílet
Diskuse