Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
7. září 2022 v 13:20
Čas čtení 0:42

Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami s přívalovými dešti

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami s přívalovými dešti
Zdroj: Unsplash/NOAA/volně k užití

Kromě přívalového deště mohou přijít také kroupy a silnější nárazy větru.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na středu vyhlásil výstrahu před silnými bouřkami. Očekává se také ojedinělý déšť s úhrny okolo třiceti milimetrů, kroupy či nárazy větru o rychlosti sedmdesát kilometrů v hodině. Středeční výstraha platí pro šest krajů, ve čtvrtek i pro zbytek republiky. 

7. září 2022 v 9:50 Čas čtení 0:47 VIDEO: Policie pátrá po útočníkovi, který na dětském hřišti napadl pěstmi jiného muže. Agresorovi hrozí dva roky vězení VIDEO: Policie pátrá po útočníkovi, který na dětském hřišti napadl pěstmi jiného muže. Agresorovi hrozí dva roky vězení

Výstraha se postupně rozšíří na celé Česko

Na středu platí výstraha pro Prahu, Středočeský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj a některé části Plzeňského kraje. „Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek, přívalový déšť s úhrny kolem třiceti milimetrů, kroupy nebo nárazy větru kolem dvaceti metrů za sekundu,“uvedl ČHMÚ.

Ve čtvrtek se výstraha před silnými bouřkami rozšíří i pro zbytek republiky. Od jedenácti hodin přijdou bouřky do Jihočeského, Královéhradeckého a Pardubického kraje a na Vysočinu, odpoledne se postupně rozšíří také na jižní Moravu, Zlínsko, Olomoucko a do Moravskoslezského kraje. Bude také více pršet, mohlo by napadnout až čtyřicet milimetrů srážek. 

Domů
Sdílet
Diskuse