Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad
25. září 2022 13:15
Čas čtení 0:59

17letého hackera, který se údajně podílel na krádeži videí z GTA VI, zatkla britská policie. Na kontě má prý i útok na Uber

Kategorie:
News
Uložit Uložené
17letého hackera, který se údajně podílel na krádeži videí z GTA VI, zatkla britská policie. Na kontě má prý i útok na Uber
Zdroj: Rockstar Games/Take-Two

Mladý hacker byl lokalizován u města Oxford v Anglii.

Hackera, který je údajně součástí skupiny podezřelé z útoku na studio Rockstar Games, zatkla londýnská policie, informuje Gizmodo.

Zprávy o jeho zadržení se objevily poté, co londýnská policie zveřejnila zprávu, že zatkla 17letého mladíka podezřelého z hackování.

K zatčení mladíka došlo v anglickém hrabství Oxfordshire, kde jej lokalizovali elitní vyšetřovatelé z britské jednotky zaměřené na boj proti kybernetickým zločinům.

 

Reportér Matthew Keys vzápětí informoval, že tento 17letý hacker je podle jeho zdrojů spojený s útokem na Rockstar Games, ale údajně dokonce stojí i za útokem na Uber. Hacker se dostal k interní komunikaci Uberu v aplikaci Slack a získal přístup k webovým stránkám firmy.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Mladík se do rukou policie podle Keyse dostal díky spolupráci britské policie s americkou FBI. Společnost Uber minulý týden oznámila, že na ni zaútočila hackerská skupina LAPSUS$. Tato skupina v minulosti údajně zaútočila na velká jména jako Microsoft či Samsung.

Před pár měsíci se prý vyšetřovatelům podařilo vystopovat člena této skupiny právě do anglického města Oxford, kde měl v té době šestnáctiletý chlapec žít v domě své matky. Skupina je podle expertů složena z několika teenagerů, kteří se svým obětem po úspěšných útocích rádi vysmívají.

Domů
Sdílet
Diskuse